Leijonien Tappara-puolustaja vahvistaa epäkohdan Nokia-areenan jäässä

Tapparan Mikael Seppälä tuntee Nokia-areenan jään myös seurajoukkueesta.

Leijona-puolustaja Mikael Seppälä kuvattiin, kun Suomi kohtasi Ranskan Nokia-areenalla 17. toukokuuta.

Tapparan puolustaja Mikael Seppälä on tahkonnut Tampereen Nokia-areenan jäällä tiiviiseen tahtiin areenan aukeamisesta lähtien. Seppälä on edustanut seuratasolla Tapparaa ja ollut mukana sekä tämän että viime vuoden Leijonien joukkueessa.

Väkivahvan puolustajan arvio paljon puhuttaneesta jäästä on maltillinen, mutta kallellaan siihen suuntaan, että Liiga-tasolla ei olla.

”En niin hyvä ole niitä vertailemaan, mutta on se vähän pehmeä ollut välillä”, Seppälä sanoi. Vaikutukset näkyvät hänen mukaansa ennen kaikkea kiekon käsittelyssä. ”Vähän voi kiekot välillä pomppia, mutta pitää vain olla huolellisempi.”

”Katsotaan vielä vähän”

Leijonat pelaa tiistaina illalla kello 20.20 alkaen Tanskaa vastaan alkulohkon viimeisessä pelissä. Jään kestävyydestä turnauksen huipennuksen alla saadaan viitteitä, kun tiistaina pelataan kolme ottelua.

Puolilta päivin oman pelinsä Tampereella aloittivat Saksa ja Ranska. Ennen Leijonien koitosta kaukalossa luistelevat vielä Ruotsi ja Yhdysvallat.

Seppälä oli yksi Suomen harvoista pelaajista, jotka piipahtivat vapaaehtoisella jäällä ottelupäivänä puolen päivän aikaan.

”Tanskalla on ainakin hyvä ylivoima. Sitä varmaan katsotaan vähän vielä”, Seppälä arvioi alkuiltapäivästä. Seppälä sanoo Tanska-ottelun olevan hyvä mahdollisuus hioa omaa peliä parempaan kuntoon ennen pudotuspelejä.

Leijonien sijoitus lohkossa on jo varmasti kolmas. Vastustaja ratkeaa toisen lohkon iltapäiväpelissä, jossa pelaavat Tšekki ja Kanada.

”Ei viime peleissä ole hirveästi maaleja tehty. Sinällään puolustus on kunnossa. Pitää saada peliä tehokkaammaksi”, Seppälä tuumi.

Uuteen sarjaan

MM-turnauksen jälkeen Seppälä suuntaa uuteen sarjaan. Hän teki sopimuksen SHL:n HV-71:n kanssa ja suuntaa Jönköpingiin.

”Olen siinä iässä, että on hyvä aika mennä. Aika pitkään olen pelannut liigakaukalossa. Omasta mielestäni Ruotsin liiga on aika lähellä Euroopan kärkeä tällä hetkellä. Hienoa lähteä sinne.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut