Kaulaan jäi arpi muistoksi Jenni Hiiri­kosken kauhun hetkistä

Naisleijonien kapteeni ehtii vain piipahtaa Suomessa kesän aikana.

Jenni Hiirikosken kaulaan jäi arpi kevään tilanteessa, jossa luistin viilsi hänen kaulaansa.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski kertoo, että valmistautuminen uuteen jääkiekkokauteen on jo alkanut. Lauantaina Jääkiekkoliiton Legendalounaalle saapunut Hiirikoski kertoi aloittaneensa harjoittelun Luulajassa Ruotsissa.

”Pääosin olen kesän Ruotsissa. Muutama viikko, kun on vapaata, tulen Lempäälään”, Lempäälästä kotoisin oleva Hiirikoski kertoi.

Hiirikoski, 36, paitsi pelaa Ruotsissa myös valmentaa.

”Osallistun kesäharjoittelussa oman joukkueen valmennukseen”, Hiirikoski kertoo.

Hän myöntää, että valmentaminen kiinnostaa siinä vaiheessa, kun oma ura joskus päättyy. Vielä ei ole sen aika: Hiirikoskella on sopimusta jäljellä kevääseen 2025 asti.

Keväällä Ruotsin liigan finaaleissa Hiirikoski joutui pelottavaan onnettomuuteen, kun vastustajan luistimen terä osui hänen kaulaansa. Huolestuttavia sävyjä tilanne sai esimerkiksi siitä, että ambulanssin tulo kesti puoli tuntia.

Lue lisää: Jenni Hiirikosken vakavan turman olisi syytä soittaa hälytyskelloja – liian moni ammattilainen ja juniori syyllistyy tähän laiminlyöntiin

Vamma jäi kaikeksi onneksi pintahaavaksi. Hiirikoski pääsi kotiin sairaalasta myöhemmin samana iltana.

Kaulaan jäänyt arpi muistuttaa tilanteesta, mutta esimerkiksi tilanteesta johtuvia pelkotiloja Hiirikoski ei ole itsellään havainnut olevan.

”Toipuminen meni tosi hyvin. Itselleni ei jäänyt siitä mitään isompaa. Totta kai se oli mielen päällä pitkän aikaa, mutta kaikki meni hienosti. Arpi jää muistoksi”, Hiirikoski sanoi.

Luulajan Jenni Hiirikoski (edessä) saapui Legendalounaalle samaan aikaan Rosa Lindstedtin kanssa. Lindstedt pelasi Ruotsin liigan finaaleissa Hiirikoskea vastaan Brynäsin joukkueessa. Hänen kerrotaan soittaneen Hiirikosken äidille tuoreeltaan loukkaantumisen jälkeen.

Hiirikoski kiittelee sitä, että lähipiirissä löytyy osaavia ihmisiä, joiden kanssa asioista on voinut puhua.

”Heitä olen käyttänyt. Ystävät ovat olleet matkassa tukena ja auttaneet.”

Keväällä Hiirikoski oli tuttuun tapaan mukana Naisleijonien MM-miehistössä. Turnaus oli siinä mielessä pettymys, että mitalikantaan palaaminen ei onnistunut. Suomi onnistui silti palaamaan lohkoon, jossa turnauksen kovimmat maat pelaavat alkulohkoa.

Tämänvuotiset kisat Suomi pelasi heikommassa alkulohkossa viime kesän kisojen mahalaskun jäljiltä.

”Totta kai suurin tavoite oli mitali, ja se jäi taas saavuttamatta. Hyvin nälkäinen fiilis”, Hiirikoski sanoi.

Miesten MM-kisojakin Hiirikoski on seurannut.

”Olen vapaa-ajalla penkkiurheilija ja seuraan paljonkin. Hyvin on tullut telkkarista pelejä kotona.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut