Unkarin kannattaja ilmestyi Nokia-areenan katsomoon Venäjän fanipaidassa – järjestyksen­valvojat puuttuivat tilanteeseen

Unkarin faneja on Tampereella iso joukko. Yksi heistä tunnusti Venäjän värejä.

Unkarin fanit ovat kannustaneet äänekkäästi omiaan MM-katsomossa. Kuva ei liity Venäjä-paidan tapaukseen.

Unkarista matkustanut äänekäs fanijoukko on ihastuttanut kiekkokansaa Tampereella jääkiekon MM-kisoissa, mutta yksi joukon jäsenistä järjesti välikohtauksen Nokia-areenassa Unkarin alkusarjan ottelussa.

Lue lisää: Nämä fanit herättävät suurta huomiota Tampereella – ”Tämä on meidän tapamme, ehkä teillä on eri tavat”

Unkarin fani oli pukenut otteluun ylleen Venäjän pelipaidan ja ilmeisesti päässyt se yllään sisään Nokia-areenaan. MM-kisojen turvallisuuspäällikön Ville Ketosen mukaan paita oli valkopohjainen, ja sitä oli siksi vaikea erottaa Unkarin fanipaidoista.

”Valkopohjaisessa paidassa luki Venäjä, mutta siinä ei ollut joukkueen logoa”, Ketonen sanoo.

Suomen olympiakomitea on linjannut, etteivät Venäjän ja Valko-Venäjän tunnukset kuulu tällä hetkellä urheilutapahtumiin.

Järjestyksenvalvojat olivat puuttuneet asiaan ja pyytäneet Unkarin fania riisumaan Venäjän pelipaidan.

”Tilanne päättyi siihen, että kyseinen katsoja päätti katsoa ottelun loppuun ilman Venäjän pelipaitaa yllään. Pääsimme kaikkia osapuolia miellyttävään ratkaisuun”, Ketonen sanoo.

Unkarin fanin paitatempaus oli jo ehtinyt kuumentaa tunteita katsomossa.

”Tapahtumissa teemme päätökset perustuen turvallisuuteen ja järjestyksenpitoon. Kuulimme jo paidan havaittuamme, että katsomossa oli närkästymistä. Koimme, että paidan kantajallekin oli turvallisuuskysymys puuttua asiaan”, turvallisuuspäällikkö Ketonen sanoo.

Yksittäisiä tapauksia lukuun ottamatta Tampereen MM-turnaus on edennyt turvallisuuspäällikön mukaan rauhallisesti. Unkarin faniryhmäkään ei ole työllistänyt järjestyksenvalvojia.

”Unkarilla on loistava faniporukka. He ovat äänekkäitä, kuten lätkäfanien pitää ollakin. Porukkana heistä ei ole mitään ongelmia, mutta ihan samalla tavalla kuin minkä muun maan tahansa kansalaisista niin aina isosta porukasta joku hönö löytyy”, Ketonen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut