Kuka laittoi Loreenin soimaan Nokia-areenassa? Ruotsalaiset ihmettelivät monta päivää, nyt syy selvisi

Ruotsalaiset eivät sittenkään ole syyllisiä Loreenin soittamiseen Suomi–Ruotsi pelissä. Ratkaisun tekivät suomalaiset, kertoo Expressen.

Ruotsi juhli kaukalossa ja euroviisuissa.

Kun Suomi ja Ruotsi luistelivat maanantaina MM-jäälle, niin ikään Suomen ja Ruotsin kaksintaisteluksi muodostunut euroviisufinaali oli kisattu kaksi päivää aiemmin.

Molemmissa tapahtumissa voiton vei Ruotsi.

Puukkoa suomalaisten viisuhaavassa käännettiin jo ennen ottelun alkua. Kun joukkueet lämmittelivät jäällä, Nokia-areenan ämyreistä kajahti soimaan viisujen voittajaralli, Loreenin esittämä Tattoo.

Areenassa kuulutettiin, että kukin joukkue saa toivoa yhtä kappaletta soitettavaksi lämmittelyjen aikana.

Mutta kuka ruotsalaisista oli ratkaisun taustalla?

Lue lisää: Mietitkö koskaan miksi jokin tietty kappale soi Nokia-areenassa? Seurasimme dj:n työpäivää, jossa yksi biisi oli ylitse muiden

Ruotsalaislehti Expressen selvitti asiaa monta päivää, mutta kertoo löytäneensä viimein ratkaisun puhuttaneeseen mysteeriin.

Lehti aloitti selvitystyönsä pelin rankkarikisassa ratkaisseesta Lucas Raymondista. Myös Sanomien MM-toimitus oli samoilla jäljillä ja tiedusteli euroviisuasiaa Detroitin 21-vuotiaalta hyökkääjältä tuoreeltaan Suomi–Ruotsi-pelin jälkeen.

Raymond vieritti vastuuta eteenpäin.

”Hyvä laulu ja kiva että se voitti. Mutta kannattaa kysyä enemmän Rasmus Sandinilta, hän tykkää Euroviisuista todella paljon ja kertoo lisää”, Raymond vakuutti.

Toimittajat siirtyivätkin ripeästi Sandinin pakeille, mutta Raymondin vastuunsiirto osoittautui nokkelaksi pilaksi.

”En ollut itse asiassa kuullut sitä laulua. En ole koskaan oikein seurannut Euroviisuja ja [Ruotsin esikarsintaa] Melodifestivalenia, varsinkaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa”, Sandin selitti jopa hieman nolostuneena.

Kun Sandin sai kuulla Raymondin mainostamasta ”viisufaniudestaan”, repesi hän nauramaan.

”Mutta hän onkin kamalan hölmö ja lapsellinen kaveri”, Sandin kuittasi.

Sandin heitti viisupallon eteenpäin Jonatan Berggrenin suuntaan. Tämäkään ei tunnustanut Expressenille syyllisyyttään, vaan epäili kyseen olevan joko Jacob de la Rosen tai Linus Johanssonin tekosista.

Pari päivää pelin jälkeen lehti löysi Johanssonin Ruotsin joukkueen hotellilta, mutta tämäkin vakuutti syyttömyyttään ja nimesi seuraavaksi epäillyksi joukkueen mediapäällikön Linus Hugossonin.

Hugossonista tulikin tutkimuksen päätepiste, mutta odottamattomalla tavalla. Hän sanoi, ettei kukaan ruotsalaisista valinnut Loreenin voittajabiisiä areenassa soitettavaksi.

”Jätimme tyhjäksi kohdan, jossa kisajärjestäjät kysyivät suosikkikappalettamme, joten järjestäjät päättivät itse, minkä biisin soittivat”, Hugosson paljasti.

Loreenin soittamisesta ovat selvityksen perusteella siis vastuussa suomalaiset kisajärjestäjät itse.

Suomi ei saanut maanantain ottelussa revanssia euroviisutappiosta, sillä Ruotsi voitti pelin rankkarikisan jälkeen luvun 2–1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut