Ruotsin kapteeni pelasti Marko Anttilan karmealta onnettomuudelta – ”Älä, älä, älä!”

Jakob Silfverberg toimi Marko Anttilan pelastajana Leijonien ja Tre Kronorin kohdatessa Nokia-areenassa.

| Päivitetty

Leijonien Marko Anttila oli joutua pelottavaan onnettomuuteen kesken Ruotsi-ottelun Nokia-areenan jäällä.

Anttila, 37, ja Ruotsin kapteeni Jakob Silfverberg, 32, olivat juuri saaneet asiat sovittua ennen rangaistuslaukauskilpailua toimitsijoiden aition edessä ja lähtivät valumaan kohti omia vaihtoaitiotaan, kun jäätä puhdistanut Zamboni rullasi uhkaavasti kippareiden edestä.

Mörkö jatkoi jutusteluaan Tre Kronorin kapteenin kanssa vielä luistellessaan pois paikalta, eikä huomannut sivultaan lähestyvää jääkonetta. Vain Silfverbergin varoitussanat pelastivat Anttilan törmäämiseltä.

Anttila säikähti Silfverbergin sanoja ja pysäytti liikkeensä juuri ennen kolaria.

”Hän sanoi, että älä, älä, älä mene! Kiitos hänelle siitä”, Anttila sanoi ottelun jälkeen.

”Vähän meinasi tulla puun takaa”, Anttila huokaisi.

Anttila asioi maanantain ottelussa tuomareiden kanssa myös vähemmän rennommissa merkeissä kuin ennen rangaistuslaukauskisaa käydyssä teikkauksessa.

Tuomarit tuomitsivat Anttilalle toisessa erässä kaksiminuuttisen laitataklauksesta. Kotiyleisö oli eri mieltä tuomiosta – samoin Anttila itse. Hän purnasi pitkään saamastaan rangaistuksesta.

”Ehkä luin sen väärin, mutta mielestäni Ruotsin pelaaja pelasi sen oudosti. Hän tiesi, että tulen taklaamaan”, Anttila ruoti ottelun jälkeen.

”Ei siinä ollut minulla oikein mitään tehtävissä. Tuomarit toki tekevät ratkaisut, ja se oli tuo tällä kertaa, mutta en mielestäni hirveän väärin siinä tehnyt.”

Tästä taklauksesta Marko Anttila sai jäähyn.

Leijonat selvitti alivoiman, mutta Anttilan rangaistuksen jälkeen ote siirtyi hetkeksi Ruotsille. Sitä ennen Leijonat oli hallinnut kenttätapahtumia mielin määrin.

Reilut neljä minuuttia Anttilan rangaistuksen jälkeen Ruotsi meni johtoon hallintajaksonsa päätteeksi.

”Niin se menee, ylivoimat ja alivoimat ovat tärkeitä momentumin kannalta. Onneksi tänään kurinalaisuutemme parani jo paljon”, Anttila sanoi.

Leijonat on nyt hävinnyt kahdelle A-lohkon päävastustajalleen USA:lle ja Ruotsille. Anttila oli kuitenkin tyytyväinen maanantain esitykseen.

”Mielestämme paransimme. Tämä oli meiltä turnauksen paras peli. Niin pitää ollakin, että parannamme koko ajan. Tietysti Ruotsille häviäminen on aina pettymys”, Anttila sanoi.

”Tehottomuus vaivaa. Siihen täytyy löytää lääkkeitä”, leijonakapteeni lisäsi.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam antoi ennen ottelua kuohuttavia lausuntoja. Hän esimerkiksi sanoi, ettei Leijonilla ”ole syöttöpeliä”.

Anttila ei ollut kuullut Hallamin kommentteja etukäteen, mutta ottelun jälkeen hän ei allekirjoittanut Tre Kronorin valmentajan näkemyksiä.

”Kyllä tuolla mielestäni näkyi ihan hyviä syöttöjäkin”, Anttila kuittasi.

”Ehkä laukaukset sen sijaan olisivat voineet olla parempia, niin olisimme saaneet muutaman maalin.”

Oikaisu 16.5. kello 2.50: Ruotsin Anttilan rangaistuksen jälkeen tekemä maali oli johtomaali, ei tasoitusmaali kuten jutussa ensin väitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut