Ruotsin pää­valmentaja kritisoi rajusti Leijonia – Jukka Jalonen ei kimpaannu ruotsalaiskollegansa väitteistä

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Sam Hallam kritisoi Suomen joukkuetta maanantai-illan kohtaamisen alla.

Jukka Jalonen myöntää, että Suomen puolustajat ovat joutuneet välillä kovan paineen alle hyökkäyksiin lähdössä.

Tre Kronorin päävalmentaja Sam Hallam kritisoi voimakkaasti Jukka Jalosen Leijonia MTV Urheilun haastattelussa ennen maanantai-illan Suomi–Ruotsi-ottelua.

"Meidän täytyy täyttää laidat, koska heillä ei ole syöttöpeliä. He vain pistävät kiekkoa ylös. Tulemme siis täyttämään laitoja vahvasti”, Hallam sanoi MTV Urheilulle.

Väite on raju Hallamilta, joka valmentaa vasta ensimmäistä kauttaan Tre Kronoria.

Leijonat on viime vuosina dominoinut arvokisakaukaloita nimenomaan laadukkaalla syöttöpelillä ja kiekonhallinnalla.

Jalonen ei kuitenkaan ollut Hallamin lausunnosta moksiskaan vaan otti sen viilipyttymäisen rennosti Leijonien aamujäiden jälkeen maanantaina.

”En ollut kuullutkaan. Mitäs siinä. En osaa sanoa, onko se mediapeliä vai mitä se on. Ei sillä ole mitään merkitystä”, Jalonen sanoi rauhallisesti.

Sen Jalonen myönsi, että Leijonat on tässä turnauksessa joutunut omalla alueellaan syöttelyn sijaan tyytymään kiekon siirtämiseen keskialueelle painottoman puolen kautta, koska vastustajat ovat antaneet niin kovaa painetta molemmille Leijonien puolustajille.

”Se ei välttämättä johda kiekonhallintaan, mutta saamme kiekon keskialueelle, eivätkä vastustajan hyökkääjät saa palkintoa. Mieluummin näin kuin että menettäisimme kiekon.

Hallamin Tre Kronoria Jalonen kehui monipuolisemmaksi ja viisaammaksi kuin joukkueen edellisen päävalmentajan Johan Garpenlövin alaisuudessa.

Ruotsin edellisvuosien kisat sujuivat surkeasti. Ruotsi on jäänyt mitalipelien ulkopuolelle kolmessa viime turnauksessa.

"Ruotsi pelaa nyt vähän sellaista lätkää, mitä peli pyytelee. Rytmejä on enemmän. Ennen Ruotsi meni enemmän etelä-pohjoissuunnassa. Nyt heidän pelaamisensa on monipuolisempaa”, Jalonen sanoi.

”Tietenkin tämä on minun mielipiteeni, ja ainakin vastustajan kannalta Ruotsi on nyt haastavampi. Joku toki voi sanoa, ettei tämä ole niin fiksua lätkää ja että pitäisi mennä enemmän niin näin ja noin.”

Leijonat ja Ruotsi kohtaavat maanantaina kello 20.20.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut