Huippukauden pelannut Leijona-sentteri katosi kokoon­panosta – tässä syy

Leijonien Antti Suomela kertoo lähestyvänsä pelikuntoa.

Antti Suomela treenasi maanantaina musta paita yllään. Se tarkoitti, ettei Suomela ole kokoonpanossa Ruotsia vastaan. Hän kärsii loukkaantumisesta.

Leijonien Antti Suomela oli sivussa lauantain Saksa-ottelusta eikä ole kokoonpanossa myöskään maanantaina Ruotsia vastaan.

Leijonat on kertonut syyksi varotoimenpiteen mutta ei mitään sen tarkempaa.

Sanoman tietojen mukaan kyse on nivusvammasta, joka on vaivannut Suomelaa, 29, pitkin kautta. Vamma ei kuitenkaan ole vakava, sillä SHL:n piste- ja maalipörssin voittanut Suomela oli sivussa ainoastaan yhdestä ottelusta tällä kaudella runkosarjassa.

Suomela pysyi vaitonaisena vammastaan Leijonien aamujäiden jälkeen maanantaina. Sen verran hän myönsi, että kyse on alaraajavammasta. Suomela osallistui harjoituksiin ylimääräisenä hyökkääjänä.

”Olen pääsemässä pikkuhiljaa takaisin pelikuntoon. Treeni tuntui ihan hyvältä”, Suomela sanoi.

”Vamma on ollut tämän kauden probleema. On tullut pelattua paljon”, Suomela sanoi.

Suomelan mukaan ennen MM-turnausta ei ollut olemassa suurta riskiä, että vamma estäisi keskushyökkääjän pelaamisen. Pelihalut hänellä ovat tapissa nappikauden jälkeen.

”Vaikeampi tuolla katsomossa on olla. Siellä jännittää enemmän.”

Suomelan poissaolo tekee ison loven Leijonien ennestään kapealle keskikaistalle. Etenkin kärkisenttereistä on pulaa Sakari Mannisen takana.

Saksa-ottelussa Jere Sallinen nousi kakkosketjun keskushyökkääjäksi ja jatkaa samalla paikalla myös Ruotsia vastaan. Hän ei kuitenkaan ole profiloitunut tulosyksiköiden keskushyökkääjäksi MM-tasolla.

Leijonilla on vielä periaatteessa mahdollisuudet saada keskikaistalleen supervahvistus NHL:stä, sillä Dallas Stars on yhden tappion päässä putoamisesta Seattle Krakenia vastaan.

Jos Dallas häviäisi maanantain ja tiistain välisenä yönä pelattavan ratkaisevan seitsemännen ottelun, Roope Hintz voisi ainakin teoriassa olla Leijonien käytettävissä.

Jukka Jalonen sanoi maanantaina aamujäiden jälkeen, että Leijonat seuraa NHL:n tapahtumia. Jalonen ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, olisiko Leijonien tähtäimessä Hintz vai kenties tähtipakki Miro Heiskanen. Leijonilla on yksi kisapassi leimaamatta. Kisapassiinsa leimaa odottelee vielä Tapparan hyökkääjä Waltteri Mereläkin.

Suomen ja Ruotsin välinen huippuottelu alkaa maanantaina kello 20.20.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut