Nikolaj Ehlers sai peliluvan vain minuutteja ennen takarajaa – tästä syystä rakkaalta ystävältä Patrik Laineelta ei ole kuulunut kutsua vierailulle

Tanskan Nikolaj Ehlers on Tampereen MM-lohkon isoimpia tähtiä. Vakuutusongelmat olivat estää hänen pelinsä.

Nicklas Jensen (vas.) ja Frederik Storm (oik.) onnittelivat Nikolaj Ehlersiä avausmaalista.

| Päivitetty

Aamulehti

Tanskalaiset jääkiekon ystävät saivat helpottavia uutisia juuri ennen maan ensimmäistä peliä MM-kisoissa. Tanskan NHL-tähti Nikolaj Ehlers sai peliluvan ja nostettiin välittömästi ykkösketjun laidalle Unkari-otteluun.

Winnipeg Jetsin laitahyökkääjä näytti välittömästi osaamisensa iskemällä 3–1-voitossa kaksi ensimmäistä maalia. Ehlers erottuu NHL:ssäkin luistelullaan, joten nyt vauhtiero oli ajoittain valtaisa.

”Kaikki tykkäävät tehdä maaleja, mutta voitimme pelin ja se oli tänään tärkeintä”, Ehlers saneli pohjoisamerikkalaisen harmaasti.

Ehlersin pelaaminen oli viime tippaan asti uhattuna vakuutusongelmien vuoksi. Tanskan jääkiekkoliitolla oli vaikeuksia löytää yhtiötä, joka olisi valmis vakuuttamaan hänen sopimuksensa.

Kuusi miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Ehlers oli sivussa leijonanosan NHL-kaudesta loukkaantumisen vuoksi.

Milloin sait tietää että pääset pelaamaan?

”13.15, vartti ennen takarajaa. Olin innoissani kun sain kuulla uutiset, ja uskon muidenkin jätkien olleen”, Ehlers arveli.

”Olihan tilanne melko turhauttava, mutta olen kiitollinen että meillä on liitossa ja Winnipegissä ihmisiä, jotka löysivät ratkaisun.”

Loukkaantumiset ja vakuutusongelmat eivät lopulta estäneet Ehlersin osallistumista, mutta toisin kävi hänen hyvälle ystävälleen Patrik Laineelle, joka oli jo tulossa kisoihin.

Tamperelainen Laine ja Ehlers ystävystyivät Jetsissä samaan aikaan pelatessaan. Kaksikko oli vieraspelimatkoilla huonekavereita ja myös muun muassa aktiivisia videopelaajia. Kun puhe kääntyi Laineeseen, nousi Ehlersin kasvoille heti pieni virne.

”En ole ikinä käynyt täällä, mutta ’Patty’ on tietenkin puhunut kaupungista. Muutama vuosi sitten oli lähellä että olisin pelannut hänen golfturnauksessaan”, Ehlers kertoi.

”On syvältä, ettei hän pystynyt olemaan täällä. Tämä turnaus olisi ollut hänelle siisti kokemus.”

Oletko saanut jo kutsun hänen luokseen?

”Ymmärtääkseni hän ei ole parhaillaan edes Suomessa. Luulen, että hän on hoitamassa asioita siellä”, Ehlers sanoi viitaten Pohjois-Amerikkaan.

Patrik Laine (vas.) ja Nikolaj Ehlers pelireissulla Chicagossa tammikuussa 2018.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut