Mikko Rantanen marssi median eteen MM-löylytyksen jälkeen – Marko Anttila aikoo tehdä yhden asian selväksi

Lähes kauden pienimmän jääaikansa kellottanut Mikko Rantanen ei panikoi.

Mikko Rantanen (toinen vas.) ei ole huolissaan Leijonien avauspelin tappiosta. Kaapo Kakko irvisti vierellä pettymyksestä.

Leijonien MM-avauksesta Yhdysvaltoja vastaan tuli melkoinen pannukakku. Selvänä altavastaajana otteluun lähtenyt USA kurmuutti Suomea täydessä Nokia-areenassa selvällä 4–1-voitolla.

Leijonien suurin tähti Mikko Rantanen marssi kuitenkin taiston tauottua median eteen levollisena. Minkäänlaisesta turhautumisesta tai panikoinnista ei ollut merkkiäkään.

Oletko huolissasi tästä esityksestä?

”En mä kyllä ole”, Rantanen vastasi rennosti.

”Se on ensimmäinen peli aina. Tuossa on uusia ketjuja ja näytti, että ensimmäisessä pelissä on pientä jännitystä. Luistelukaan ei ollut ihan jenkkien tasolla. Olimme askeleen perässä, ja he saivat hyökkäysmylläkkää aikaan”, Rantanen jatkoi.

Vielä avauserässä Suomi oli ottelussa jopa kuskin paikalla ja johtikin Teemu Hartikaisen ylivoimaosumalla. Sen jälkeen ottelun kuva muuttui täysin.

”Toisessa erässä emme oikein saaneet... Puolustimme liikaa ja hyökkäysalueella oli sellaista, että tuli yksi kuti ja sitten vastustaja otti kiekon. Emme saaneet oikein mylläköitä aikaan.”

”Mutta ensimmäinen peli vasta, niin tästä on suunta ylöspäin. Eiköhän kemiatkin tuosta parane. Katsotaan vähän videota ja opitaan siitä.”

Leijonat ei onnistunut kääntämään kurssiaan toisella erätauolla painajaismaisen kakkoserän jälkeen.

”Puhuimme erätauolla, että pitää olla tiiviimmät välit keskialueella. Annoimme vähän liikaa tilaa ja aikaa. Jenkit pääsi aina luistelemaan kiekon kanssa alueelle, eivätkä joutuneet heittämään päätyyn oikeastaan yhtään.”

Rantanen sätti omiaan liiasta verkkaisuudesta tilanteissa, joissa vastustajalle olisi pitänyt antaa painetta.

”En tiedä, mistä se meidän pieni viive paineistamisessa johtui.”

”Emme saaneet hyökkäysalueen peleistä paljonkaan paikkoja. Siihen pitää parantaa huomiseen.”

Mikko Rantanen sai peliaikaa runsaat 16 minuuttia.

Myös henkilökohtaisella tasolla Rantanen jäi ottelussa sivurooliin lähes kaikkien muiden Suomen pelaajien tavoin.

Rantaselle sattui joitakin huolimattomia kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä, eikä parista tekopaikasta huolimatta hyökkäyspäässäkään tullut onnistumisia.

”Aika paljon parannettavaa (henkilökohtaisesti). Ketjuna pelit ovat paras paikka kehittää kemiaa. Nyt on ensimmäinen peli takana, ja suunta ylöspäin”, Rantanen tuumi.

Rantasen jääaika MM-avauksessa oli 16.20 minuuttia. NHL-kauden 89 ottelun aikana hän pelasi vain yhden kerran tätä vähemmän.

Leijonien kapteeni Marko Anttila oli ottelun jälkeen levollinen mutta myönsi silti Suomen epäonnistumisen.

”Tämä ei ollut sellainen lähtö turnaukseen kuin minkä olisimme halunneet. Tämä on kuitenkin prosessi, ja parannamme peliä varmasti”, Anttila sanoi.

Leijonien viime vuosien menestysputken aikana suomalaiset kiekkofanit eivät ole tottuneet näin karuihin mahalaskuihin. Anttila lähettääkin nyt viestin Leijonien otteista hämmentyneille suomalaisille.

”Jääkiekko on välillä tällaista. Yritetään nyt kaikki vaan nauttia. Lauantaina nähdään varmasti parempi leijonajoukkue”, Anttila lupaa.

Leijonat kohtaa lauantaina iltaottelussa Saksan. Sitä ennen Anttila haluaa tehdä yhden asian selväksi joukkuekavereilleen.

”Täytyy rohkaista pelikavereita. Meidän täytyy olla rohkeampia. Kaikkien täytyy tuoda oma panoksensa rohkeasti pöytään, silloin lopputulos on parempi.”

Leijonien ainoan maalin tehnyt Teemu Hartikainen puolestaan sanoi, että Suomen pelaaminen avauserän jälkeen ”pallotteluksi”.

”Emme oikein päässeet kiinni peliin. Ei näitä pelejä silloin voita. Ehkä tämä oli hyvä herätys meille. Huomenna täytyy painaa kovasti hommia.”

Marko Anttila sai vastustajan mailasta osuman kasvoihinsa. Tilanne meni kuitenkin tuomaristolta ohi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut