Ilveksen tyttöpelaajilla oli huipputärkeä tehtävä MM-kisojen kulisseissa – näyttelivät vakavan loukkaantumisen ja tappelun

Nuoret kiekkoilijat pääsivät pelaamaan esiottelun MM-areenalle torstaina iltapäivällä.

Ilveksen tytöt pääsivät testaamaan MM-areenan jään torstaina iltapäivällä. Esiottelu oli kuvitteellinen Suomen ja Sveitsin välinen vääntö.

Aamulehti

Pian sen jälkeen, kun Leijonien jääharjoitukset torstaina loppuivat kello 14, pääsi Nokia-areenassa näkemään väläyksen siitä, mitä perjantaina alkavissa miesten jääkiekon MM-kisoissa on luvassa. Areenassa nimittäin käytiin läpi ottelutapahtuma.

Tärkeässä tehtävässä oli apuna Ilveksen tyttökiekkoilijoita alle 12- ja 15-vuotiaista sekä akatemiajoukkueesta.

Ennen kuin nuoret kiekkoilijat päästettiin irti, kokeiltiin alkushow ja kuoro esitti Maamme-laulun.

Esiottelu oli pelaajille itselleen hauskanpitoa. Pelin aikana testattiin muun muassa kuulutuksia, katsomohaastatteluja, musiikkeja, hidastuksia ja kamera-ajoja mediakuutiolle.

Pelaajia pyydettiin toteuttamaan erilaisia skenaarioita. Tästä johtuen jäähyjä jaettiin pelissä reilusti, maalia tarkisteltiin välillä nauhalta ja mahtui peliin myös näytelty vakava loukkaantuminen. Tällöin mediakuution kuva vaihtui kaukaa kuvatuksi yleiskuvaksi ja kuulutuksessa kehotettiin kunnioittamaan pelaajan yksityisyyttä ja olemaan kuvaamatta tilannetta.

Jään pinnassa maanneen pelaajan luokse riensi auttajia paarien kanssa, ja hänet myös kuljetettiin paareilla kaukalosta ulos.

Esiottelu keskeytettiin hetkeksi, kun areenassa harjoiteltiin tilannetta vakavan loukkaantumisen varalle. Loukkaantuminen oli näytelty, ja pelaaja oli todellisuudessa kunnossa. Tästä syystä Aamulehti kuvasi tilanteen.

Kuinka päätitte, kuka esittää loukkaantumista?

”Ei siinä oikein mitään päätetty, vaan vedettiin vaan”, pelaajista Nelli Puustinen kertoi ottelun jälkeen ja selitti, että loukkaantumisen näyttelemisestä oli etukäteen esitetty pelaajille toive.

Pelin aikana hanskatkin putosivat kerran spontaanisti, kun kaksi pelaajaa otti leikkimielisen tappelun. Tilanne tuntui lähinnä naurattavan osapuolia.

”Tappelu oli vaan, että huudettiin että alkaa tappelu”, pelaajista 13-vuotias Iina Rautaoja selvitti.

Pelikatkojen aikana musiikkeja Käärijän Cha Cha Chasta Gasellien Diskoon pyöritti maaotteluista tuttu DJ Amanda Harkimo.

Kokemus oli pelaajille unohtumaton.

”Oli aika siistiä, kun pääsi luistelemaan jäälle”, Rautaoja arvioi.

”Ihan hauskaa oli päästellä ja hyppiä kiekon tieltä pois”, maalivahti Eerika Kujala komppasi.

Selvät suosikit

Kujala, Rautaoja ja Puustinen eivät ole MM-kisoissa tänä vuonna muissa hommissa, mutta osa heidän joukkuekavereistaan osallistuu jään puhdistukseen peleissä.

Kolmikko aikoo kuitenkin seurata pelejä tiukasti, ja täysin yksimielisesti pelurit olivat sitä mieltä, että maailmanmestaruutta juhlii tänäkin keväänä Suomi.

Suurimmat suosikit pelaajista tuntuivat olevan NHL-hyökkääjät Kaapo Kakko ja Mikko Rantanen.

”Kakko tekee ainakin 20 maalia”, Puustinen heitti.

”Ja Mikko Rantanen syöttää kaikki”, Rautaoja lisäsi.

Iina Rautaoja (vas.), Eerika Kujala ja Nelli Puustinen kiittelivät areenan jäätä hyväksi.

Esiottelun pelanneet tyttökiekkoilijat siirtyivät jäältä areenan kellarikerrokseen hissillä. Matkalla sinne he kulkivat ohi haastattelualueen, jossa tentattavana olivat Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko.

Esiottelussa molempien penkkien takana oli myös vapaaehtoiset, jotka olivat pelissä valmentajia. Välillä valmentajat laitettiin elehtimään isosti, suorastaan raivokkaasti.

Kisojen maskotti Spiky oli antamassa läpyjä esiottelun pelaajille.

Suomi avaa MM-kisat perjantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Peli alkaa kello 16.20.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut