Mystinen ryhmä korva­napeissa ilmestyi Leijonien jääharjoituksiin – pian katsomoita kiersi koira

Nokia-areenassa tehtiin turvatarkistuksia MM-kisojen aattona.

Leijonien GM Jere Lehtinen (etualalla) sai istua rauhassa katsomossa, kun poliisikoira kiersi katsomoita.

Aamulehti

Miesten jääkiekkomaajoukkue harjoitteli Nokia-areenassa torstaina MM-joukkueellaan, ja ensimmäistä kertaa harjoituksia päästettiin seuraamaan laajasti mediaa.

Jääharjoituksia oli kulunut vajaa tunti, kun katsomoa alkoi kiertää viiden miehen ryhmä, joka oli pukeutunut tummiin. Miehillä oli korvanapit ja selissään reput. Välillä ryhmä pysähtyi seuraamaan, mitä kaukalossa tapahtui ja otti kuvia areenassa.

Sanoman MM-kiekkotoimitus yritti saada kommenttia herrasmiehiltä siitä, keitä he ovat ja mitä on tapahtumassa, mutta viisikko ei myöntänyt haastatteluja.

Hieman myöhemmin katsomoita miesten kanssa alkoi kiertää belgianpaimenkoira.

MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen, mistä on kyse?

”Tämä on ihan normaali proseduuri. Meillä on tänä aamuna käynyt paloviranomaiset koko alueen läpi, että kaikessa olemme toimineet viranomaismääräysten mukaan. Sieltä saimme ihan puhtaat paperit. Nyt poliisit tekevät tämän.”

”Täällä poliisikoirat käyvät koko alueen läpi, poliisit tsekkaavat kaikki paikat ja silloin tämä on niin sanotusti turvatarkastettu. Nythän täällä ei saa enää liikkua muut kuin akkreditoidut henkilöt tällä niin sanotulla turva-alueella. Yleisö pääsee sitten yleisölle kuuluville alueille, mutta nekin ovat nyt tarkastettu. Tämä on ihan normaali suomalainen protokolla, joka isoihin tapahtumiin liittyy.”

Onko kisojen aikana vielä jotain tarkistuksia?

”Sitä en osaa oikein sanoa, enkä kai oikein voikaan sanoa.”

Pohjois-Amerikassa pommikoirat ovat arvokisoissa tuttu näky. Esimerkiksi nuorten MM-kisoissa koirien kanssa tarkistetaan muun muassa pukukopit useita kertoja tapahtuman aikana.

Leijonat aloittaa MM-kisat perjantaina 12. toukokuuta. Kello 16.20 alkavaan otteluun vastustajaksi luistelee Yhdysvallat.

Belgianpaimenkoira oli ohjaajansa hihnassa tarkistuksen ajan.

Viiden poliisin ryhmä kiersi areenaa Leijonien harjoitusten aikana. Tässä yksi heistä.

Lue lisää: Leijonat harjoitteli Nokia-areenassa: joukkue lyömässä hirmuketjun kasaan? Tässä kokoonpano MM-kisojen aattona

Lue lisää: MM-kisahuuma on alkanut Tampereella! Leijonat astelivat fanikansan eteen keskustassa – Aamulehti oli paikalla

Lue lisää: Saapuminen Tampereelle lämmitti tuoreen Ilves-pelurin mieltä – Jukka Jalonen hehkuttaa Leijonien luottopuolustajaa: ”Ei yhtään ohipeliä”

Lue lisää: Tältä näyttää Nokia-areenan MM-kulisseissa, kiekko­pyhättöä vartioidaan yötä päivää – Yksi asia toimii varmasti aina, rakkailla vihollisilla paraatipaikat

Oikaisu 11.5.2023 kello 16.00: Jutussa kerrottiin aikaisemmin virheellisesti, että Leijona harjoittelu Nokia-areenalla perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut