Isä ja poika kohtasivat Manse PP:n avauspelissä: ”Valehtelen, jos väitän, että oli ihan samanlaista”

Manse PP:n kausi alkoi kärkiottelulla Sotkamon Jymyä vastaan. Jani Komulainen kohtasi poikansa ja entisen seuransa.

Jani Komulainen aloitti maaliskuussa Manse PP:n miesten superpesisjoukkueen pelinjohtajana.

Aamulehti

Manse PP:n miesten superpesisjoukkue avasi kautensa lauantaina kotiottelulla Sotkamon Jymyä vastaan. Peli päättyi sotkamolaisten voittoon jaksoin 1–0 (0–0, 4–3).

Ottelun avausjuoksu syntyi vasta toisen jakson ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, jolloin Manse PP:n lyöjäjokeri Perttu Ruuska kotiutti Konsta Hyötyläisen. Sotkamo tuli kuitenkin tasoihin heti seuraavalla lyöntivuorollaan. Kolmannessa vuoroparissa Jymyn Niko Korhonen vei tyhjään kenttään lyömällä kunnarillaan vieraat johtoon. Samassa sisävuorossa Sotkamo sai tehtyä vielä kaksi juoksua lisää, ja vuoroparin jälkeen lukemat taululla olivat 1–4.

"Tunne oli, että pelasimme hyvää ulkopeliä pitkästi, mutta Korhosen Nikon hyvä lyönti, joka osui keskelle viivaa takarajalla, vähän käänsi peliä. Uskon, että ilman sitä olisimme olleet vahvoilla. Tällä kertaa näin, pitää antaa arvoa hyvälle lyönnille”, tappiota harmitellut Perttu Ruuska kommentoi pelin jälkeen.

Manse PP:n kapteeni Henri Puputti kotiutti kolmannessa vuoroparissa Simo Vainikaisen ja neljännessä vuoroparissa Juuso Myllyniemen, mutta kavennuksista huolimatta Sotkamo sai pidettyä johtonsa jakson loppuun asti.

"Aika tasapäin me Jymyn kanssa taistelimme”, pohti Perttu Ruuska, joka löi jokerina joukkueensa avausjuoksun lauantaina. Merkkiä Manse PP:n pelaajille näyttämässä pelinjohtaja Jani Komulainen, ja Sotkamon Jymyn lukkarina syöttämässä hänen poikansa Aapo Komulainen.

Isä vastaan poika

Lauantain pelistä erityisen kiinnostavan teki se, että kauden avausottelu oli Manse PP:n ja Jymyn ensimmäinen kohtaaminen, jossa Manse PP:n viuhkaa piteli pitkän uran Jymyssä ensin pelaajana ja sitten pelinjohtajana tehnyt Jani Komulainen. Kärkijoukkueiden lisäksi Kaupissa vastakkain asettuivat isä ja poika, sillä Sotkamon lukkari Aapo Komulainen on pelinjohtaja-Komulaisen poika.

”Olin tietenkin hivenen mietteliäs, miten minä tulen pärjäämään lukkarin kanssa, olipa se sitten Aapo tai joku muu. Yllättävän hyvin pystyin tunnetilan keskittämään vain peliin, että ei ollut mitään ylimääräistä, vaikka siinä oma poika olikin”, Jani kertoo pelin jälkeen.

Myös Aapo kertoo, että uudenlainen asetelma ei näkynyt pelaamisessa.

”Vielä prosessoin niitä ajatuksia. Aika nopeasti siinä pääsi peliin kiinni. Kai tässä sen verran vahvapäinen on, että ei sen anna liikaa vaikuttaa, mutta valehtelen, jos väitän että oli ihan samanlaista. Ei missään nimessä ollut samanlaista, mutta oli mukava pelata ja hyvä että voitto tuli ja itsellekin pari onnistumista. Ei taida millään muulla olla merkitystä.”

Sekä isä että poika ovat sitä mieltä, että tilanne on syventänyt heidän suhdettaan.

”Kun saatiin asemoitua pesäpallo oikeaan arvomaailmaan meidän perheessä niin lopulta kääntyikin niin, että puhumme paljon syvällisempiä asioita ihan muista asioita kuin pesäpallosta”, Jani sanoo.

Komulainen kertoo pohtineensa, mitä asioita kertoo Jymystä uudelle joukkueelleen. Hän muistuttaa, että ei riitä, että pelinjohtaja tuntee vastustajan, vaan tieto pitää saada siirrettyä pelaajille.

”Kerroin lyöntiratkaisut ja lyöntiasennot, mistä kukin lyö mitäkin, ja pelitavan. Ihan piirulleen en tietenkään kaikkea enkä kaikista pelaajista, mutta keskeisistä pelaajista.”

Manse PP:n pelinjohtaja Jani Komulainen ja Sotkamon Jymyn lukkari Aapo Komulainen kohtasivat toisensa lauantaina ensimmäistä kertaa vastakkaisissa joukkueissa, kun Sotkamo aloitti kautensa Manse PP:n vieraana.

Lähes 2000 katsojaa

Manse PP:n ja Sotkamon kohtaamista oli Kauppiin saapunut seuraamaan 1 874 katsojaa, ja yleisö eli pelitapahtumissa äänekkäästi mukana alusta alkaen. Yleisö saa kehuja myös tamperelaisten uudelta pelinjohtajalta.

”Olihan se huikea tunnelma. Sotkamossa olen saanut tosi paljon ikimuistoisia hetkiä sotkamolaisen yleisön edessä. Uskon, että täällä tulee niitä tuon manselaisen yleisön edessä. Oli kyllä siistiä olla tuossa kentällä”, Jani Komulainen kehuu.

Manse PP:n miesten pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina IPV:n vieraana Imatralla. Kauden avauspelistä saatujen oppien perusteella joukkueessa tullaan Komulaisen mukaan kiinnittämään huomiota erityisesti lyöntien laadun parantamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut