Tässä Ruotsin joukkue jääkiekon MM-kisoihin – yhdeksän NHL-pelaajaa, mukana 18-vuotias superlupaus

Ruotsin MM-kisajoukkueessa nähdään 18-vuotias superlupaus Leo Carlsson.

Detroitin hyökkääjä Lucas Raymond (keskellä) juhlii maaliaan Tšekin EHT-turnauksessa. Hän on Ruotsin isoimpia tähtiä MM-kisoissa.

Ruotsi julkaisi tiistaina miesten MM-kisajoukkueensa, jossa nähdään yksi huomiota herättänyt nimi.

Mukana oleva hyökkääjä Leo Carlsson on vasta 18-vuotias. Hän on saman ikäinen kuin Patrik Laine oli vuonna 2016, kun tästä tuli nuorin MM-ottelussa pelannut suomalainen.

Carlsson on nuoresta iästään huolimatta pelannut Örebron SHL-joukkueessa kahtena viime kautena. Hän iski 25 tehopistettä 44 ottelussa kaudella 2022–23.

Tre Kronorin päävalmentaja Sam Hallam kertoi Aftonbladetille, ettei Carlssonia ollut vielä kauden alussa kaavailtu sinikeltaiseen joukkueeseen MM-kisoihin.

Nuorukainen teki niin hyvän vaikutuksen luovalla pelityylillään, että hänelle päätettiin antaa näytön paikka.

”On todella jännittävää nähdä nuorten pelaajien kehittyvän lähes joka viikko entistä paremmiksi”, Hallam sanoi.

”Ihailen Leo Carlssonissa myös sitä, miten hän saapuu tuon ikäisenä Tre Kronorin pukukoppiin ja on niin nöyrä, mutta samalla niin luonnollinen. Hän vain juttelee jätkien kanssa ja uskaltaa pelata omaa peliään.”

Lue lisää: Jääkiekon MM-kisojen kisaopas: katso tästä otteluohjelma, näin turnaus pelataan

Peräti yhdeksän NHL-pelaajaa tähdittää Ruotsin joukkuetta: maalivahti Jesper Wallstedt, puolustajat Rasmus Sandin ja Patrik Nemeth sekä hyökkääjät Alexander Nylander, Lucas Raymond, Jakob Silfverberg, Jonatan Berggren, Fabian Zetterlund ja Carl Grundström.

Ruotsi ei nimeä kaikkia nyt julkaistuja pelaajia ensimmäisen ottelun kokoonpanoon, sillä joukkue voi rekisteröidä MM-kisoihin vain 22 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Hallamin mukaan he odottavat, että voisivat saada jostain NHL-joukkueesta vielä lisävahvistuksia pudotuspeleihin.

MM-kisat pelataan Suomessa ja Latviassa. Suomi ja Ruotsi pelaavat samassa A-lohkossa Tampereella ja kohtaavat toisensa maanantaina 15. toukokuuta.

Tre Kronor julkaisi joukkueen Twitter-tilillään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut