Akaan avausseitsikosta jäi jäljelle vain yksi sentteri – uusi hakkuri tulee Tšekistä ja libero Ranskasta

Hopeamitalisti Akaa-Volley julkaisi kerralla viisi uutta nimeä.

Akaa-Volley hankki hakkurikseen 205-senttisen tšekin Matěj Šmídlin.

Lentopalloliigan hopeamitalisti Akaa-Volley on myllertänyt kokoonpanonsa uuteen uskoon tulevaksi kaudeksi.

Tämän kevään avausseitsikosta on jäljellä enää joukkueessa jatkava sentteri Panu Pitkänen.

Iranilaiset Ali Fazli ja Mohammadreza Beyk, amerikkalaiset Greg Betty ja Elijah Risso sekä passari Anton Välimaa etsivät uutta pelipaikkaa. Sentteri Sauli Sinkkonen aloitti ”oikeat” työt.

Lähteneiden tilalle on löytynyt kovia korvaajia. Akaa julkisti perjantaina peräti viisi hankintaa. Hakkuriksi tulee tšekki Matěj Šmídl, liberoksi ranskalainen Louis Pineau, passariksi Ilja Ivanov, laituriksi Mikko Räsänen ja sentteriksi Antti Taponen.

Kun maajoukkuerinkiin nousseen sentterin Petteri Tyynismaan sopimus on voimassa kevääseen 2024 asti, Akaalla on nyt seitsemän sopimuspelaajaa.

”Muutos on iso, mutta siihen ei sisälly mitään dramatiikkaa. Lähtijöissä oli myös sellaisia kavereita, jotka olisi pidetty mielellään. Mutta niin kuin yleensäkin – osa lähtee hakemaan uusia haasteita ja osa isompaa palkkaa”, Akaan valmentaja Olli Kunnari kuvaili.

Šmídliltä, 26, löytyy kansainvälistä kokemusta Italiasta, Belgiasta ja varsinkin Virosta. Isokokoinen (205 senttiä) ja kovakätinen hakkuri jäi Kunnarin mieleen jo oman peliuran lopussa VaLePan vieraillessa Virossa.

Takakenttää isännöinyt Pineau, 22, teki vaikutuksen päättyneellä kaudella pelatessaan Ducksissa.

Räsäseltä, 22, löytyy liigakokemusta jo usealta vuodelta nuoresta isästään huolimatta. Viime kausi kului Hurmoksessa. Hän oli ilmiömäinen varsinkin syöttöviivan takana.

Savo Volleysta tuleva Ivanov, 19, on kylmäpäinen ja terveellä itseluottamuksella varustettu pelintekijä. Iskun kasvattama Taponen, 19, tulee hakemaan seuraavia kehitysaskeleita sentteritaipaleellensa.

Toisen polven passari Ilja Ivanov pelasi edelliset kaudet Savo Volleyssa.

Ranskalaislibero Louis Pineau totutteli suomalaisille tavoille Ducksissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut