Lahti haki ainoana vuoden 2029 MM-hiihtoja määräaikaan mennessä

Hiihtoliitto jätti hakemuksen pohjoismaisten hiihtolajien 2029 MM-kisojen järjestämisestä Lahdessa. Muita hakemuksia ei tullut määräajassa.

Viimeksi Lahdessa järjestettiin pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat vuonna 2017.

STT

Hiihtoliitto on jättänyt Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle hakemuksen pohjoismaisten hiihtolajien 2029 MM-kisojen järjestämisestä Lahdessa. Kisojen hakuaika umpeutui 1. toukokuuta, eikä määräaikaan mennessä jätetty muita hakemuksia.

Lahden kisat jatkaisivat MM-kisojen pohjoismaista suuntausta, sillä seuraavat MM-kilpailut järjestetään 2025 Norjan Trondheimissa ja vuoden 2027 kisat Ruotsin Falunissa.

FIS:n kongressi päättää vuoden 2029 MM-kisajärjestäjän toukokuussa 2024.

Lahden MM-hakua johtavan komitean puheenjohtajana toimii Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi ja varapuheenjohtajana Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

”Ilmoitimme jo vuosi sitten Kansainvälisen Hiihtoliiton kongressissa, että Suomen hiihtoliitto tekee hakemuksen vuoden 2029 pohjoismaisten lajien MM-kisojen saamiseksi Lahteen”, Haapasalmi kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa keskiviikkona.

”Maineemme kisajärjestäjänä on maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu. Proaktiivinen toimintamme on nyt johtanut hyvään asetelmaan, kun vahvan ehdokkuutemme rinnalle ei asettunut muita maita.”

Hakemuksessaan Hiihtoliitto korostaa tapahtuman järjestämistä ”taloudellisesti, ympäristöllisesti ja yhteiskunnallisesti vastuullisella tavalla”. Kisahaun seuraavassa vaiheessa Hiihtoliitto jättää vastineensa FIS:n hakijalle toimittamiin hakuasiakirjoihin elokuun alkuun mennessä.

Lahti on järjestänyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut seitsemän kertaa. Ensimmäiset Lahden kisat järjestettiin 1926. Sen jälkeen mestaruudet on ratkottu Salpausselällä 1938, 1958, 1978, 1989, 2001 ja 2017.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut