”Ei kiinnosta enää tippaakaan pelata säbää” – TPS:n Mikko Hautaniemen ura päättyi kultamaaliin

Turun Palloseuran miehet saivat ensimmäisen salibandyn SM-kultansa, kun Nokian KrP kaatui loppuotteluissa 4-3-voitoin.

TPS ja Mikko Hautaniemi pääsivät nostamaan salibandyn mestaruuspokaalia Hakametsän jäähallissa.

STT

Turku on salibandyssa Suomen paras.

TPS:n naiset juhlivat toista peräkkäistä SM-kultaansa kolmisen viikkoa sitten ja perjantaina miehet nostivat mestaruuspyttyä ensimmäistä kertaa. Seitsemännessä loppuottelussa Nokian KrP kaatui lukemin 3–2.

Hakametsän jäähallissa yli 5 100 katsojaa todisti, kun Mikko Hautaniemi ohjasi reikäpallon verkkoon jatkoerän 11. minuutilla.

”Muut tekee työn. Minun tarvitsee vain ohjata ilmapalloja maaliin”, Hautaniemi kiitteli.

Hautaniemi, 33, pelasi kotimaan ykkössarjassa kaudella 2008–09. Kun MM-kullan kaveriksi tuli Suomen mestaruus, voi lopettaa rauhassa.

”Minua ei kiinnosta enää tippaakaan pelata säbää.”

KrP johti finaaleita 3–1, mutta ei pystynyt karistamaan TPS:ää. Turkulaisten kulmakiveksi muotoutui Hautaniemen, Waltteri Vesterisen ja Olli-Akseli Laineen johtama kakkoskenttä, joka teki 16 joukkueen yhteensä 26 maalista.

”Meidän vitja on huikeasti roolitettu ja ollut yhdessä koko kauden. Ihan huikeita jätkiä”, 1+1-tehot kerännyt Laine ylisti.

Lue lisää: Hakametsän finaali­tapahtuma oli tärkeä Nokian KrP:lle: ”Viivan alle jää enemmän kuin kauden muissa peleissä yhteensä”

Ratkaisun hetki – TPS on mestari.

Lukemattomasti pisteitä, nolla mestaruutta

KrP on TPS:ää nuorempi joukkue, mutta hiekka on valumassa loppuun Henri Johanssonin tiimalasista. 37-vuotias hyökkääjä on ainoana Suomessa kerännyt yli 1 000 runkosarjapistettä, ja hopea oli hänelle jo neljäs.

Kulta puuttuu.

”Näköjään vain puolustamalla voittaa mestaruuksia. Yritimme uskoa omaan tekemiseen, mutta sen pitää olla jatkossa vielä korkeammalla tasolla.”

Lue lisää: Henri Johanssonin tyhjä katse kertoi enemmän kuin yksikään sana – Kulta karkasi jälleen salibandytähden ulottuvilta

Johansson ei aio vielä lopettaa. Syksyllä siis käynnistyy 22. kausi maan korkeimmalla sarjatasolla.

Nokialaiset olivat myös vuosi sitten loppuotteluiden häviävä osapuoli. Tuolloin Tampereen Classic oli parempi 4–2.

Perjantain seiskapelissä KrP ei kahdessa ensimmäisessä erässä juhlinut tekopaikoilla. Mikko Laakson kavennus heti päätöserän alkuun toi hengen päälle, mikä siivitti Joonatan Kovasen tasoitusmaaliin noin kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria.

”Tämä peli kuvasti kauden kaikkia TPS-otteluita. Varmasti kaksi Suomen parasta oli finaaleissa, ja meilläkin oli kolmannessa erässä mahdollisuutemme ratkaista”, KrP-luotsi Janne Kainulainen avasi.

KrP joutui pettymään ja tyytymään SM-hopeaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut