Huippu-uutinen: Patrik Laine tulee MM-kisoihin Tampereelle!

Laine on mukana joukkueessa 4.–7. toukokuuta pelattavasta Tšekin EHT-turnauksesta alkaen.

Patrik Laine nähtiin Tampereella kiekkokaukalossa viimeksi marraskuussa, kun NHL-joukkueet Columbus Blue Jackets ja Colorado Avalanche pelasivat kaksi ottelua Nokia-areenassa.

| Päivitetty

Aamulehti

NHL-tähti Patrik Laine vahvistaa Suomea Tampereella järjestettävissä MM-kisoissa. Laine liittyy maajoukkueen kokoonpanoon toukokuussa.

Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Laine on mukana joukkueessa 4.–7. toukokuuta pelattavasta Tšekin EHT-turnauksesta alkaen.

”Joukkueelle on hienoa saada Laine mukaan ja uskon, että hänelle tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä pelaamaan MM-kisoja kotikaupungissaan”, Leijonien GM Jere Lehtinen hehkuttaa jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Laineelle Tampereella pelattavat miesten MM-kisat ovat uran toiset. Aiemmin Laine on edustanut Suomea keväällä 2016, neljä kuukautta sen jälkeen, kun hän oli mukana voittamassa Suomelle nuorten MM-kultaa.

Vuoden 2016 MM-kisat päättyivät katkeraan 0–2-finaalitappioon Kanadalle. Laine oli Leijonien tehokkain tehtyään kymmenessä ottelussa tehot 7+5.

Viime vuonna Laine ei päässyt Tampereen MM-kisoihin loukkaantumisen takia. Lisäksi hänen NHL-sopimuksensa oli katkolla. Laineen nykyinen sopimus Blue Jacketsin kanssa kattaa kolme tulevaa kautta.

Tälläkin kaudella Laineen kausi on ollut rikkonainen erinäisten loukkaantumisten takia. Pelejä NHL:ssä kertyi vain 55, joissa Laine teki tehot 22+30=52.

Leijonien kevät huipentuu maailmanmestaruuden puolustamiseen Tampereella ja Riiassa pelattavissa MM-kisoissa, jotka pelataan 12.–28. toukokuuta.

Leijonien ohjelma ennen kotikisoja:

To 27.4.2023 Ruotsi – Suomi (Uumaja, Ruotsi)

La 29.4.2023 Ruotsi – Suomi (Uumaja, Ruotsi)

Tšekin EHT-turnaus, Brno:

To 4.5.2023 Suomi –Tšekki

La 6.5.2023 Sveitsi – Suomi

Su 7.5.2023 Ruotsi – Suomi

Uutinen täydentyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut