Nokian KrP:n kuviot yllättivät finaaleissa – ”Näinkin tuhnulla vedolla”

Juuso Ahola aloitti Puolustusvoimien urheilukoulussa maanantaina. Sen kunniaksi oli irokeesi lähtenyt. Hän on Lauri Markkasen kanssa samassa tuvassa.

Joona Rantala huudatti kotiyleisöä tehoillaan 2+1 tiistai-iltana.

Aamulehti

Nokian KrP toipui sokkialusta ja otti toisen voittonsa miesten salibandyliigan finaaleissa. KrP kaatoi Raholassa Turun Palloseuran komeasti 7–3 (2–2, 2–1, 3–0) ja siirtyi sarjassa 2–1-johtoon.

Nokialaiset tekivät tuhojaan erityisesti kaukovedoilla. Ne painuivat joko suoraan tai kimmokkeiden kautta ohi maalivahti Oskari Fäldenin.

”Olemme scoutanneet veskaria, ja tiedämme, mistä menee ja mistä ehkä ei. Näyttää nyt tuolta uppoavan”, Nico Jonaeson sanoi.

Lue lisää: Salibandy­finaaleja voidaan pelata Hakametsässä – mahdollinen 7. finaali viedään jäähalliin

Samaa toisti Juuso Ahola, jonka mukaan Fälden on ohitettavissa kaukovedoilla. ”Toimitetaan palloa maalille, niin hyviä asioita tapahtuu”, Ahola sanoi kliseepankkia hyödyntäen. ”Maalit, joita teimme, olivat vähän rumempia. Oli meillä tänäänkin kauheita tontteja. Tehdään niistä ensi pelissä sitten.

KrP hyödynsi hetket, jolloin TPS:n keskittyminen hetkeksi herpaantui. Jonaeson laukoi kaukaa kaksi maalia Aholan antamista hyökkäyspään kulmavapareista. Ensimmäinen tasoitti pelin 2–2:een, jälkimmäinen vei kotijoukkueen 5–3-johtoon.

”Niihin aina jotain sovitaan, ja niissä on pieni yllätyksen paikka, kun itse tietää, mitä tapahtuu ja kaveri ei. Huomasimme, että pääsin aina pari askelta kävelemään sisälle, ja näinkin tuhnulla vedolla meni pari sisään”, Jonaeson kertoi.

Kaksi ensimmäistä ottelua olivat huipputasaisia ja ratkesivat vasta jatkoajalla. Myös kolmannesta kohtaamisesta näytti kehittyvän samanlainen. TPS karkasi nopeasti 2–0-johtoon, kun KrP vaikutti olevan hieman unessa. Varsinkin Mikko Hautaniemen viimeistelemä 2–0-osuma oli jo pieni lapsus kotijoukkueelta. Hautaniemi sai yllättäen ohjata pallon täysin vapaasti ohi Miro Tuomalan.

”Aloitimme tosi huonosti. Sitten paransimme ja saimme sitä, mitä halusimme eli hurlumheitä päästä päähän”, Juuso Ahola sanoi.

Juuso Ahola aloitti maanantaina armeijan, johon hän joutuu kuitenkin palaamaan vasta finaalisarjan jälkeen.

KrP hallitsi palloa alusta asti, mutta pitkän aikaan se joutui liikuttelemaan pelivälinettä kaukana TPS:n puolustusmuodostelman ulkopuolella kuin käsipallojoukkue. Ottelun vanhetessa nokialaiset saivat peliinsä tempoa.

”Alku oli vähän tahmea. Toisessa erässä saimme meidän pallollisen pelin hyvälle tolalle ja kaveri putosi vähän kyydistä”, Jonaeson totesi.

Hän kertoi, että joukkueessa on korostettu omaa pallollista peliä. ”Ensimmäisessä ja toisessa pelissä se ei toiminut niin kuin halusimme. Tästä on hyvä jatkaa.”

KrP ja TPS kohtaavat neljännen kerran Turussa perjantaina.

”Pöpelsimme ensimmäinen kotipelin. Turussa pesimme kasvoja ja päätimme, että kotona emme häviä enää yhtään peliä. Ilme oli sen näköinen”, Jonaeson iloitsi.

Ottelua oli seuraamassa täysi tupa: 1 037 katsojaa. Tunnelma oli sen mukainen. Kotiyleisön riemuksi suurimmat tähdet tulivat omasta joukkueesta. Joona Rantala iski tehot 2+1, Ahola 1+2 ja Jonaeson 2+0.

Aholan vire ei näyttänyt ainakaan heikentyneen, vaikka tukka oli ajettu pois. Hän aloitti Puolustusvoimien urheilukoulussa maanantaina. Ensimmäisissä otteluissa päässä oli ollut finaali-irokeesi.

”Eilen piti käydä paikalla, ja sitten pääsin pois. Kerrottiin, että kun sarja loppuu, menen takaisin”, Ahola sanoi ja kertoi olevansa onnellinen, että armeijan aloitus onnistuu näin helposti finaalien aikana.

Samaan aikaan ja samassa paikassa armeijan aloitti NBA-tähti Lauri Markkanen, joka on ilmeisimmin myös samassa tuvassa Aholan kanssa.

”Jos ei muita Markkasia ole. Katsotaan, kun mennään, että onko”, Ahola naureskeli.

Tausta

Kurinpito testissä

Liigan kurinpito on joutunut heti sarjan alussa testiin. Ennen kolmatta kohtaamista sarja tiedotti, että KrP:n Morics Krumins ei saa rangaistusta toisessa finaalissa tapahtuneesta törmäyksestä, josta TPS oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio myös kumosi KrP:n Lauri Alkille tuomitun pelirangaistuksen, joka tuli toisessa finaalissa. Kumpikin pelasi tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut