Classic valitti oudosta haamumaalista, mutta tuomio jää voimaan

Classicin tekemä valitus nuorten finaalisarjassa nähdystä maalista ei mennyt läpi.

Salibandyn 19-vuotiaiden poikien finaalisarjassa nähty haamumaali jää voimaan ja tilastoihin. Salibandyliiton kurinpitovaliokunta hylkäsi tiistai-iltana Classicin tekemän valituksen, salibandyliitto kertoo tiedotteessaan.

Viime sunnuntaina pelatussa toisessa finaaliottelussa SBS Wirmo tasoitti ottelun 3–3:een siten, että pallo meni maaliin sivuverkon läpi, eikä osumaa olisi siis missään nimessä pitänyt hyväksyä.

Vaikka pallo meni maaliin sivuverkossa olleesta liian isosta reiästä kaukaa tolpan takaa, erotuomarit eivät tilannetta nähneet. Videotarkistusta ei otteluissa ole käytössä. Maali pysyi voimassa, ja lopulta SBS Wirmo voitti ottelun lukemin 5–4.

Kurinpitolautakunta vetoaa päätöksessään kilpailusääntöihin, joiden mukaan erotuomarin ottelussa tekemät päätökset ovat kilpailusääntöjen lopullisia. Tällaisia päätöksiä vastaan tehdyt vastalauseet eivät pääsääntöisesti voi johtaa uusintaotteluun, tiedotteessa todetaan.

Liitto voi kuitenkin määrätä uusintaottelun, mikäli erotuomari on tehnyt ottelussa sääntöjen vastaisen ratkaisun. Lautakunnan mukaan vääräksi osoittautunut havainto ei ole tällainen.

Kurinpitolautakunnan päätökseen voi hakea muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Classic johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2–1. Seuraava ottelu pelataan perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut