Kapteenin kommentti ei jättänyt sijaa arvailuille – Akaa-Volleyn leiri oli täynnä vakavia ilmeitä avausfinaalin jälkeen

Akaa-Volleyn henkinen lataus ei onnistunut avausfinaalissa. Joukkue vaatii tähtipelaajiltaan tasonnostoa finaalisarjan aikana.

VaLePa teki hyökkäyksessä kovaa jälkeä. Akaan Greg Petty ja Petteri Tyynismaa eivät saaneet VaLePan 11 pistettä tehnyttä keskitorjuja Jacob Ekmania kuriin.

Aamulehti, Sastamala

Akaa-Volleyn ringissä oli vakavia ilmeitä, kun ensimmäinen miesten lentopallofinaali Sastamalassa oli päättynyt kotijoukkue VaLePan selvään 3–0 (25–18, 25–22, 25–14) -voittoon tiistaina.

Seurahistoriansa ensimmäistä finaalisarjaa pelaava Akaa-Volley ihmetteli finaalien kirkkaita valoja eikä päässyt kultamitaliottelun vaatimalle tasolle pelillisesti eikä tunnepuolellakaan.

Akaa-kapteeni Panu Pitkänen tylytti suorin sanoin joukkueensa esitystä.

”Ei tätä voi taistoksi sanoa, meillä ei ollut minkäänlaista taisteluilmettä. Tosi huono, seuraavaan peliin pitää löytyä ilmettä ja kasvattaa pallit”, Pitkänen totesi rehellisesti.

Akaalla vain keskitorjuja Sauli Sinkkonen pääsi finaalien vaatimalle tasolle. Kokenut tähtipelaaja kokosi joukkueen parhaan saldon 8/+7. Jo se kertoo paljon, kun keskipelaaja on joukkueen tehokkain.

VaLePa moukaroi Akaa-Volleyn vastaanottoa, mikä heijastui hyökkäyspelin haasteisiin. Akaa vaatisi huippuonnistumiset VaLePan haastamiseen isoissa roolissa olevilta hakkuri Ali Fazlilta ja yleispelaaja Greg Pettyltä. Nyt Fazli istui puolet pelistä vaihtopenkillä ja Petty hyytyi miinustehoille.

Lue lisää: VaLePa ja Akaa-Volley aloittivat pirkan­maalaisten unelma­finaalit Sastamalassa – katso loppu­ottelu­sarjan VaLePan kotiottelut tästä jutusta

Mistä uusi ilme?

VaLePa-passari Mikko Esko pääsi pyörittämään hyvästä vastaanottopelistä kotijoukkueen tehokasta hyökkäystä.

Hakkurina pelasi noin puolet pelistä Joel Itänen, josta ei kuitenkaan ollut ottelun kääntäjäksi.

”Pelin jälkeen puhuttiin, että homman täytyy muuttua. Meidän täytyy luottaa omaan tekemiseen, että todella pystymme voittamaan VaLePan”, Itänen näki haasteen henkisellä puolella.

”Ei päästy omille vahvuusalueillemme. Varmasti avausfinaali toi jonkin verran hermoilua tai ylilatausta. Jotain täytyy tehdä eri tavalla, ja tullaan eri lailla seuraavaan peliin.”

Itäselle rooli on haastava, sillä hän on järjestyksessä selvästi Fazlin kakkonen. Hakkuria tarvitaan, kun iranilainen ei ole parhaalla tasollaan, kuten avausfinaalissa. Välierien avauspelissä hän paikkasi sairastelutta Fazlia komeasti.

Ensimmäistä täyttä liigakauttaan pelaava Itänen vakuutti, että ei hermoillut tilannetta, kun käsky kävi vaikeassa tilanteessa kentälle kesken toisen erän.

”Aina haluan pelata. Totta kai lataus on erilainen, kun tulee vaihdosta kuin että olisi valmiina kentällä. Sitä vain toivoo, että pystyy auttamaan joukkuetta.”

Akaa tarvitsee kovat laitatehot, jos se haluaa unelmoida mestaruudesta. Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari totesi, että tiistaina nähdyillä hyökkäystehoilla ei VaLePaa voi voittaa.

”Meidän pitää saada laatua myös kahteen ekaan kosketukseen”, Kunnari lisäsi.

Akaa pääsee pelaamaan kaksi seuraavaa ottelua kotikentällään perjantaina ja lauantaina. Se tuonee uudenlaisen ripauksen taisteluhenkeä, joka loisti poissaolollaan VaLePan rynnistäessä.

”Tuntui, että meillä oli hieman finaalikammo. Ihmeteltiin peliä, että nyt ollaan sitten finaalissa. Samalla se olisi ollut meille myös ensimmäinen mahdollisuus voittaa finaalipeli, mutta ei tuntunut yhtään siltä”, Pitkänen harmitteli peliin syttymistä.

Akaalaiset uskovat oman pelin parantamiselle sarjan tasoittuvan.

”VaLePa oli vahva. Mutta enemmän uskon, että meidän omasta tekemisestä tämä on kiinni”, Kunnari näki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut