Vanhaan palloiluhalliin ei enää palata – Seagulls lähetti BC Nokian muuttopuuhiin

BC Nokian ja Helsinki Seagullsin välinen ratkaiseva kolmas puolivälierä oli ohi pian tauon jälkeen.

| Päivitetty

Aamulehti

Nokian vanhan palloiluhallin liigapelit on nyt pelattu. BC Nokia nujerrettiin miesten Korisliigan puolivälierissä suoraan kolmessa ottelussa.

BC Nokia matkusti pääkaupunkiin selkä seinää vasten: sen olisi voitettava Helsinki Seagulls pitääkseen kautensa käynnissä. Tehtävän suorittaminen ei ollut lopulta lähelläkään, sillä Seagulls jatkoi välieriin voittolukemin 101–74 (41–33).

Nokia joutui kolmanteen otteluun ilman tärkeää ulkomaalaisvahvistusta Malik Benleviä. Vielä haastavammaksi tilanne muuttui vain kuuden peliminuutin jälkeen, kun kuumaverisessä sarjassa tunteet roihahtivat taas kerran, ja seurauksena Nokian takamies Perrion Callandret ajettiin ulos ottelusta.

Callandret oli urakoinut sarjan avauspelissä yli 39 minuuttia, nyt hänen iltansa oli ohi kuudessa. Se näkyi väistämättä, sillä Seagulls oli ennen taukoa vähän parempi, mutta sen jälkeen täysin ylivoimainen.

Helsinkiläisten kokenut tähtipelaaja Rene Rougeau jakoi tuloksesta huolimatta vuolaasti tunnustusta nokialaisryhmälle.

”Vaikka he olivat alemmassa jatkosarjassa, tiesimme heidän joukkueensa vahvuuden. Valmentaja [Greg] Gibson saa joukkueensa pelaamaan aina kovaa”, Rougeau kehui Ruudun haastattelussa.

”Kunnioitan suuresti myös [Antero] Lehtoa, hän ei koskaan luovuta. Rakastan pelata häntä vastaan, hän on soturi.”

Pirkanmaalaisen koripallon legenda Lehto, 39, teki 13 pistettä ottelussa, joka saattoi olla kauden päätöksen lisäksi myös hänen koko komean uransa viimeinen. Ilman sopimusta oleva Lehto ei ole kertonut vielä jatkosuunnitelmistaan.

”Tämä ottelusarja kuvasti meidän puolelta sitä, millaista kautemme on kokonaisuudessaan ollut. Välillä pystymme pelaamaan tosi hyvin ja haastamaan sarjakärkeä. Koripallossa tulee tällä ja kovemmallakin tasolla kuitenkin usein huonoja hetkiä, ja silloin meidän monttumme on aika syvä”, Lehto paketoi.

Kausi Harjuniityssä

Uuden palloiluhallin on määrä valmistua syyskuussa 2024. Vanhan hallin purkutyöt alkavat piakkoin, joten ensi kauden BC Nokia pelaa väistötiloissa Harjuniityn liikuntahallissa.

Greg Gibson jatkaa nokialaisten päävalmentajana ainakin ensi kauden. Tavoitteena lienee tällä kaudella täpärästi haaveeksi jäänyt ylempi jatkosarja – BC Nokian ja Pyrinnön kohtalo on osoittanut, kuinka alemmasta jatkosarjasta on nykyisellään lähes mahdotonta edetä välieriin.

Pirkanmaalaisten kaudet päättyivät tunnin sisällä toisistaan, sillä aiemmin lauantaina Pyrintö kärsi Kauhajoella ratkaisevan kolmannen tappion.

Seagulls kohtaa välierissä Katajan ja KTP:n välisestä sarjasta jatkoon etenevän joukkueen. Tuo pari on toistaiseksi ollut kaikista tasaisin.

Lue lisää: Pyrintö ja BC Nokia putosivat kärjen vauhdista – paluu huipulle tiivistyy yhteen tekijään

Päivitetty 8.4. kello 20.05: Lisätty Antero Lehdon kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut