Kurinpidon ratkaisu hämmentää Nokian KrP:n leirissä: ”Olen huolissani tämän lajin puolesta”

Nokian KrP siirtyi välierissä 2–0-johtoon. Kurinpito kumosi yllättäen Oilers-hyökkääjän pelikiellon.

Nokian KrP juhli Oilersista voittoa perjantaina ja toisti tempun sunnuntaina.

Aamulehti

Nokian KrP otti väkevän esityksen jälkeen toisen voittonsa miesten salibandyliigan välierissä Oilersia vastaan. KrP haki Espoosta 7–5 (2–0, 3–1, 2–4) -voiton ja siirtyi sarjassa 2–0-johtoon.

Finaaleihin etenee neljällä voitolla. Kolmas ottelu pelataan Raholassa tiistaina.

KrP hallitsi Oilersin antaman paineen hyvin puolustaja Miska Mäkisen johdolla. Mäkinen oli rakentamassa nousuillaan ja pallollisella osaamisellaan useampaa maalia.

Joonatan Kovanen ja Kim Hyrkkönen iskivät kaksi maalia. Kun peli sujui, tuli tulosta myös alivoimalla. Ylivoimapeli jätti vielä parannettavaa.

”Tiedämme tarkkaan, mitä sieltä on tulossa vastaan. Oilers sopii meille hyvin, kun vain toteutamme omaa peliämme hyvin. Pääsemme riisumaan kaverilta aseita”, Nokian KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen sanoi.

Kainulainen oli mielissään rentoudesta maalipaikoissa. Joukkue on heiluttanut Oilersin maaliverkkoja kahdessa ottelussa jo 16 kertaa.

Tehokas hyökkäys toi turvaa loppuhetkille. KrP oli tälläkin kertaa päästää vastustajan viime hetkellä rinnalle, kun Oilers nousi neljän maalin takaa yhden osuman päähän.

”Paljon olemme siitä puhuneet ja sitä jumpanneet. Ehkä olemme puhuneet jo liikaakin. Pitääkö sitten vain antaa poikien pelata. Valmennus on varmaan liikaa häslännyt”, Kainulainen tokaisi.

Oilersin kokoonpanossa nähtiin yllätysnimi. Liigan kurinpitodelegaatio kumosi Rasmus Kainulaiselle annetun pelirangaistuksen. Kurinpitodelegaatio teki ratkaisun äänin 2–1.

Kainulainen taklasi ensimmäisessä välierässä KrP:n Morics Kruminsia. Kurinpidon mukaan kontakti osui Kruminsia olkapäähän eikä päähän, minkä takia pelikielto poistettiin. Näin ollen Kainulainen oli mukana espoolaisten kokoonpanossa sunnuntaina.

Janne Kainulainen piti kurinpidon linjaa hassuna. Hän kertoo, että täksi kaudeksi on tehty linjauksia, joilla halutaan päähän kohdistuvat taklaukset pois. Se taas on Kainulaisen mukaan johtanut siihen, että kovista taklauksista ei anneta kunnon tuomioita, jos ne eivät osu päähän.

”Olen huolissani tämän lajin puolesta ja pelaajien turvallisuudesta, että tuollaiset sallitaan. Hulluksi mennyt. Kaikissa muissa lajeissa tuosta olisi varmasti tullut pelikieltoa lätkästä lähtien”, Kainulainen sanoi.

Krumins pystyi pelaamaan sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut