Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari joutui melkein kentälle kesken välieräottelun: ”Rupesin jo lämmittelemään ja olin siihen valmis”

Isojen kokoonpanohaasteiden kanssa paininut Akaa-Volley hävisi ensimmäisen lentopalloliigan välierän Loimulle.

Olli Kunnari kertoi, että nousu kokoonpanoon ei sinällään ollut outo tilanne, koska hänellä on takana enemmän pelaajana kuin valmentajana.

Aamulehti

Yleisö Akaa-areenassa sai ihmettelemisen aihetta jo ennen miesten lentopalloliigan välieräavausta Akaa-Volleyn ja Raision Loimun välillä. Akaan 41-vuotias päävalmentaja Olli Kunnari tuli lämmittelyyn pelivarusteet päällä ja oli kotijoukkueen kokoonpanossa.

Akaa joutui lähtemään otteluun todella haastavasta tilanteesta. Yleispelaajat Greg Petty ja Nico Nurmesniemi puuttuivat, joten Kunnari otettiin hätävarana kokoonpanoon. Myös passari Saku Tuomivaara oli poissa.

Päävalmentaja Olli Kunnari (keskellä) oli vedetty Akaan kokoonpanoon, hän seurasi peliä vaihtopelaajien Ali Fazlin ja Panu Pitkäsen kanssa hetken, kunnes siirtyi vaihtopenkille.

Pelaajalegenda uran loppui vuonna 2020. Kunnari liittyi joukkueharjoituksiin alkuviikosta, mutta ei vielä siinä kohtaa uskonut, että joutuisi kokoonpanoon.

”Tässä vaiheessa ei miehiä enää juuri ole jäljellä, keitä ottaa mukaan. Enemmän pakon sanelemaa kuin omaa halua”, Kunnari kertoi päätöksestä.

Eivätkä yllätykset jääneet tähän. Yleispelaajien Mohammedreza Beikin ja Jere Tikkalan rinnalle hakkuriksi asteli Joel Itänen. Runkosarjan pistepörssin voittanut Ali Fazli aloitti vaihtopenkillä.

Aikalisillä tilanne oli erikoinen, kun Kunnari jakoi pelipaidassaan ohjeita. Päävalmentajan nimellistä roolia kantoi Ossi Heino.

Nuorentunut Akaan kokoonpano ei vaikeasta lähtöasetelmasta hämmentynyt, vaan pelasi kykyjensä ylärajoilla. Lopulta Loimu haki arvokkaan vierasvoiton 3–2 (22–25, 25–18, 22–25, 25–18, 15–10). Kolmella voitolla etenee finaaleihin.

Ossi Heino tuurasi Olli Kunnaria päävalmentajan roolissa.

Avauskokoonpanon paikan saanut hakkuri Joel Itänen käytti tilaisuutensa ja pelasi hienosti Akaa-Volleyn riveissä tehden 24 pistettä.

Jokela hurjana

Raision Loimu on ollut kauden yllätysjoukkue ja jatkoi vahvaa tekemistään myös torstaina. Ykkösnimi oli tutusti hakkuri Joonas Jokela, joka koitui liian kovaksi Akaalle.

Jokela teki kovat tehot 35/+28. Ensimmäistä virhettä jouduttiin odottamaan toisen erän lopulle.

Joonas Jokela teki Loimulle 35 pistettä.

Tässä kohtaa Olli Kunnarin kentälle tulo oli lähellä, kun Akaan Mohammedreza Beikin takareisi kramppasi kolmannessa erässä. Beik pystyi jatkamaan Niko Rouvalin huollon jälkeen.

Akaassa hakkuri Fazlin piti olla kevään isoissa peleissä joukkueen ykköstähti, mutta hakkurin paikan saanut Itänen otti rohkeasti ison vastuun. Viime kaudella vielä sarjaporrasta alempana pelannut Itänen teki 24 pistettä mukavalla tehosaldolle +17.

”Siinä oli vähän syitä, miksi Joel aloitti. Hän pelasi hienosti. Eihän me näistä syistä jutella tässä kohtaa. Katsotaan lauantaina, kuinka moni on rosterissa”, Kunnari totesi poissaoloista ja niiden laadusta.

Kolmannessa erässä oli lähellä, että Kunnari olisi päässyt kentälle. Beikin takareisi kramppasi, mutta hänet saatiin pelikuntoon.

”Rupesin jo lämmittelemään ja olin siihen valmis, mutta onneksi ei tarvinnut mennä.”

Kovaan paikkaan joutuneet nuoret Tikkala ja Itänen kantoivat vastuunsa hienosti. Akaa johti peliä kahdesti, 1–0 ja 2–1, mutta ei pystynyt hyödyntämään etsikkoaikaansa.

”Oli vaikea paikka tulla sisään, kun ei oikein vaihdosta ole apuja ja joutuu kantamaan sen vastuun. Olen ylpeä Joelista ja Jerestä, kuinka hoitivat omat tonttinsa. Siitä ei jäänyt kiinni. Meillä oli omat tonttimme, mutta ei niitä pystytty käyttämään. Jokela oli tosi kova, hänen kanssa oltiin vaikeuksissa”, Kunnari arvioi.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Raisiossa. Akaassa tehdään varmasti kaikki mahdollinen, jotta kokoonpanoon saadaan lisää leveyttä toiseen otteluun.

Mitä tapahtui?

Nuorille vastuuta

Itänen pelasi rohkeasti: Ali Fazlin sijaan hakkurina pelannut Joel Itänen pelasi ennakkoluulottomasti eikä päätä liiemmin kylmennyt. 24 pistettä oli mainio suoritus.

Tikkalaa pommitettiin: Yleispelaaja Jere Tikkala oli Loimun syöttökohde keräten 43 vastaanottoa ja oli paras vastaanottaja 58 prosentin tehoilla.

Jokela loisti: Loimu-hakkuri Joonas Jokela teki peräti 35 pistettä ja oli illan ykköshahmo.

Yleisö: 506.

Seuraavaksi: Toinen välierä pelataan lauantaina Raisiossa.

Hakkureiden taisto: Akaan Joel Itänen (oikealla) ja Loimun Joonas Jokela painopallossa. Itänen teki 24 ja Jokela 35 pistettä.

Akaan Jere Tikkala (9) joutui kovaan paikkaan yleispelaajana.

Ai Fazli kulutti pääosin vaihtopenkkiä avausvälierässä.

Loimu sai lopuksi juhlia arvokasta avauspelin voittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut