KrP:n maali-iloittelu johti murskavoittoon, jota lajikonkari ei muista pudotuspeleissä koskaan nähneensä – Hurjavireinen KrP on valmis kultajahtiin: ”Antaa tulla ketä vaan vastaan”

Nokian KrP pääsee seuraavaksi tavoittelemaan finaalipaikkaa välierissä.

Nokian KrP:n Joonatan Kovanen juhli kahdella maalia keskiviikkona Oulussa. Kuva sunnuntain kolmospelistä.

| Päivitetty

Aamulehti

Oulun Luistinseura haastoi runkosarjan voittajaa Nokian KrP:tä parhaansa mukaan kolmessa ensimmäisessä miesten salibandyliigan puolivälierässä. Neljännessä kohtaamisessa keskiviikkona Oulussa OLS:n bensa oli tankista täysin kulutettu ja KrP marssi välieriin murskavoitolla.

KrP otti neljännen voittonsa 13–5 (6–2, 3–1, 4–2) ja eteni välieriin voitoin 4–0.

”Ei kyllä tule mieleen vastaavaa pudotuspeleissä. Kaverilla taisi olla jo vähän ennen peliä ajatus, että ei taida olla mahdollisuuksia. Ja kun pääsee alkuun räppäämään maaleja, kaverilla leuka painui rintaan”, KrP:n päävalmentaja ja kokenut laji-ihminen Janne Kainulainen ihmetteli ottelun totaalista repeämistä.

KrP pääsee hakemaan jatkoaan nousujohteiselle saldolleen: keväällä 2021 tuli SM-pronssia, 2022 SM-hopeaa ja alkuvuodesta 2023 runkosarjan voitto. Joukkueen tähtäin on seurahistorian ensimmäisessä Suomen mestaruudessa. Välierissä vastaan tulee Espoon Oilers, joka pudotti hallitsevan mestarin Classicin voitoin 4–0.

”Ehdottomasti kulta on tavoitteena. Ollaan tosi luottavaisin mielin, antaa tulla ketä vaan vastaan, me ollaan erittäin hyvässä lennossa.”

KrP sai keskiviikkona vielä nopean johtomaalin, mutta nopeasti kävi selväksi, mikä on pelin henki. Nokialainen vieras ehti tuhrata pari maalipaikkaa ennen kuin reppu alkoi helistä. Avauserässä lähes jokainen laukaus tuntui viuhuvan maaliin ja KrP osui kuudesti ensimmäisen 20 minuutin aikana.

”Saatiin tehokkuutta peliin. Näin nämä pitää hoitaa, pistää luun kurkkuun heti kärkeen”, Kainulainen iloitsi suorituksesta.

Yrityksen puutteesta ja uskosta OLS:aa ei voi syyttää. Vielä 3–11-tappiotilanteessa maalivahti otettiin pois ja KrP teki kaksi maalia tyhjiin. KrP johti peliä parhaillaan 13–3, mutta päästi OLS:n sievistelemään lopussa lukemia.

Peräti 13 KrP-pelaajaa pääsi tehopisteille. Joukkueen laajuudesta kertoo, että parhaat pistenikkarit Joona Rantala 2+1, Joonatan Kovanen 2+1 ja Henri Johansson 2+1 kokosivat murskajaisissa ”vain” kolme pistettä. Myös Valtteri Viitakoski teki kaksi maalia.

”Tiukkoja pelejä väännettiin loppuun asti aiemmissa peleissä. 5–5-pelissä oltiin koko ajan parempia. 4–0 oli ihan oikeutettu tulos”, Kainulainen summasi ottelusarjaa.

Tausta

KrP välieriin

KrP eteni miesten salibandyliigan neljän parhaan joukkoon Oulun Luistinseuraa vastaan voitoin 4–0.

Tehopelaajat: Joonatan Kovanen kokosi puolivälieräsarjaan tehot 6+3=9, Mikko Laakso ja Joona Rantala tehot 4+3=7.

Sarjan luonne: KrP oli koko ajan hallitsevampi, mutta OLS kiusasi kolmessa avauspelissä ja hävisi kerran yhdellä ja kahdesti kahdella maalilla. Vain päätöspelissä ero repsahti isoksi.

Jatko: KrP kohtaa välieräsarjassa runkosarjan vitosen Espoo Oilersin.

Päivitetty 22.3.2023 kello 21.23 tiedolla KrP:n välierävastustajasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut