VaLePan ykköshahmolta lähti selkeä viesti johdon suuntaan – Urpo Sivula haluaisi jatkaa uraansa ainakin vuoden

Sastamalalaisjoukkue pehmitti Tuton helposti ja eteni välieriin jo 12. kerran peräkkäin.

Urpo Sivula (vas.) ja Sakari Mäkinen pommittivat Tuton kenttään 13 pistettä mieheen.

Loistovireessä oleva Urpo Sivula tahditti kuudetta peräkkäistä mestaruutta metsästävän Vammalan Lentopallon vakuuttavasti neljän parhaan joukkoon.

Sivula törmäsi keskiviikkoiltana torjuntaan vain kerran, kun sastamalalaisjoukkue kaatoi kesyn Tuto Volleyn vaivattomasti lukemin 3–0 (25–20, 25–15, 25–17).

Näin VaLePan välieräpaikka varmistui odotetusti suoraan kolmessa ottelussa. Mitalipelit alkavat ensi viikon torstaina. Vastustaja on vielä auki.

”Puolivälieräsarja oli meiltä aika kliininen suoritus. Paransimme peli peliltä – emmekä jättäneet vastustajalle paljon jossiteltavaa”, Sivula summasi.

Viime viikolla ikämiesten joukkoon noussut Sivula on todistanut, ettei 35 vuotta ole vielä ikä eikä mikään. Sastamalaan asettunut hakkuri on esiintynyt edukseen pelistä toiseen.

”On tuntunut tosi hyvältä. Ei ole sattunut pahasti mihinkään – ja ”Meskon” (= Mikko Eskon) on ollut yhtä kiva pelata kuin ennenkin”, VaLePaan palannut pallontappaja tuumi.

Sivula paljasti, että hän haluaisi jatkaa uraansa ainakin vuoden. Nykyinen sopimus loppuu tähän kevääseen.

”Täytyy hoitaa oma osuus sillä tavalla, että voin istua hyvillä mielin neuvottelupöytään. Pelataan ensin pelit pois”, Sivula heitti.

On sanomattakin selvää, että Sivulalle kelpaa vain ja ainoastaan mestaruus.

”Mistään muusta ei kannata edes höpistä.”

Tämän hetken esitykset ovat maajoukkuetasoa.

”Ei kutkuttele enää. Ne pelit on pelattu. Kesällä pitää panna taas itsensä kuntoon seuraavaa talvea varten”, Sivula painotti.

Olet ilmoittanut maajoukkueuran päättymisestä aiemminkin, mutta mieli on muuttunut?

”Tiedän, mutta nyt ei muutu.”

Jälleen mitalipeleissä

Menestymään tottunut VaLePa eteni välieriin jo kahdennentoista kerran peräkkäin. Joukkue jäi mitalipelien ulkopuolelle viimeksi keväällä 2010, jolloin Tampereen isku-Volley vei tunteikkaan puolivälieräsarjan voitoin 4–1.

”Kaikki tiesivät, että lähdimme suurena ennakkosuosikkina tähän puolivälieräsarjaan. Kun pystyimme pitämään oman tekemisemme rauhallisena, tasoero tuli sitä selkeämmin esiin mitä pidemmälle edettiin”, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko summasi.

Kun hakkuri Matias Tihumäki putosi pelistä ja lupaava laituri William Groffier pehmeni kovaa torjuntaa vastaan, Tuton ainoaksi yllätyskortiksi jäi keskipeli. Passari Akseli Lankinen käytti senttereitä niin paljon kuin mahdollista, mutta se ei riittänyt pitkälle.

”Sarja eteni aika lailla käsikirjoituksen mukaan. Veimme taas omaa peliämme pykälän eteenpäin. Samalla todistimme valmiutemme isoihin peleihin”, Kangaskokko summasi.

VaLePa viettää torstaina hyvin ansaittua lepopäivää ja palaa sen jälkeen treeneihin hiomaan mitalipelivirettänsä.

MITÄ TAPAHTUI?

Tutolta loppui usko

Ratkaisu: Tutolta ei löytynyt enää keinoja eikä uskoa VaLePan kaatamiseen.

Hahmot: Urpo Sivula ja Sakari Mäkinen paukuttivat 13 pistettä mieheen. Ruotsalainen keskitorjuja Jacob Ekman oli verkon valtias. Tuton tuloksenteko jäi lähes täysin sentterikaksikon Roope Keskinen–Tatu Vuorenmaa varaan.

Yleisöä: 503.

Entä nyt? VaLePa hoitaa nyt miehensä kuntoon ja odottaa vastustajaa ensi torstaina alkaviin välieriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut