Kangasala meni katkaisupelin ansaan – Viesti teippasi kaikki toipilaat kentälle ja venytti puolivälieräsarjaa

Salolaisjoukkue haki Pitkäjärveltä 3–1-vierasvoiton ja pilasi Kangasalan yleisön juhlatunnelman.

Netta Rekola piti tasonsa myös kolmannessa puolivälierässä.

19.3. 22:01

LP Kangasalan naislentopalloilijoiden valmentaja Arttu Keränen tiesi jo etukäteen katkaisupelin vaarallisuuden.

Keränen kertoi siitä medialle ja ennen kaikkea suojateilleen, mutta pelaajat eivät sisäistäneet tätä uhkaa sittenkään riittävällä vakavuudella.

Tämä tuli karusti ilmi kolmannessa puolivälieräkamppailussa.

Selkä seinää vasten Pitkäjärvelle saapunut LP Viesti suhtautui tilanteeseen juuri oikealla tavalla, rutisti pakkopaikassa 3–1 (25–20, 26–24, 20–25, 25–16) -voiton ja siirsi ratkaisun ainakin tiistaiksi.

Kangasala johtaa nyt puolivälieräsarjaa voitoin 2–1. Taistelu jatkuu tiistaina Salossa.

Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen on nähnyt pitkän uransa aikana kaiken mahdollisen ja osasi virittää joukkonsa erinomaisesti sunnuntaiseen kamppailuun.

Ketään ei yllättänyt hirveästi, kun salolaiset saivat parsittua ykköspassarinsa Saana Virtasen ja luottolaiturinsa Arita Ternavan pelikuntoon. Pudotuspeleissä käytetään tunnetusti kaikki keinot pillereistä, teipeistä ja ties mistä lähtien.

”Emme olleet valmiita katkaisemaan sarjaa kerrasta. Kun Viesti löi pöytään ylivoimaisesti parhaan pelinsä, siihen olisi pitänyt vastata. Ei pystytty”, Keränen manasi.

Välillä oppirahat voivat olla hyvinkin kalliita. Tällä kertaa Kangasala selviytyi suhteellisen vähällä, mikäli viesti meni perille.

”Toivottavasti kaikki oivalsivat viimeistään nyt, ettei pudotuspeleissä voi mennä tippaakaan asioiden edelle. Kaksi voittoa ei tarkoita vielä yhtään mitään. Ellei fokus ja henkinen latautuminen ole tapissa, käy huonosti.”

Kangasala pystyi kääntämään kaksi ensimmäistä puolivälierää edukseen osittain vaihtojen kautta. Keränen yritti samaa keinoa myös Pitkäjärven illassa, mutta tällä kertaa penkiltä ei löytynyt mustaa hevosta.

Keränen harmitteli Viestin laitureiden kovia tehoja. Kangasala sai pidettyä runkosarjan pistekuningattaren Saana Lindgrenin hyvin aisoissa kahdessa edellisessä kohtaamisessa, mutta nyt Viestin hakkuri kuritti kotijoukkuetta 21 pisteellä.

Myös Ternava (16) ja Jordan Lockwood (15) tekivät Kangasalan näkövinkkelistä liikaa pisteitä.

Sentteri Netta Rekola jatkoi vahvoja esityksiään myös sunnuntaina. Rekola löi pöytään upeat lukemat 15/+13.

”Nyt huilataan maanantai ja hyökätään tiistaina nälkäisinä Viestin kimppuun. On selvää, ettei huonolla pelillä eikä ilmaiseksi tule mitään. Niin sen kuuluukin olla, kun pelataan kauden ratkaisuotteluita”, Keränen painotti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut