Kläbo ja Skistad hallitsivat Falunin sprinttejä – Verneri Poikonen ylsi välieriin

Ruotsalaiset jäivät kotikisoissaan vaille voittoja. Verneri Poikosen välieräpaikka toi lohtua suomalaisten päivään.

18.3. 17:57

Norjan Johannes Hösflot Kläbo hiihti lauantaina Falunissa kauden 17. voittonsa maastohiihdon maailmancupissa. Joukkuetoveri Kristine Stavås Skistad pilasi kotiyleisön odottamat voitonjuhlat voittamalla naisten sprintin ennen Ruotsin Jonna Sundlingia ja Maja Dahlqvistia.

Suomalaisilta toivottiin vapaalla hiihtotavalla lähinnä välieräpaikkoja, ja Verneri Poikonen nappasi sen alkuerien aikavertailusta. Hän oli välierässään kuudes ja lopputuloksissa 12:s.

Poikonen, 24, voitti opiskelijoiden mestaruuskilpailuissa Universiadeissa sprinttimestaruuden tammikuussa ja pääsi maailmancupissa ensi kertaa erävaiheeseen helmikuun alussa. Falunista heltisi ensimmäinen välieräpaikka.

"Kokonaisuudessaan helkkarin siisti päivä”, Poikonen tiivisti kokemuksen äänitallenteellaan.

Poikonen hyödynsi alkuerässä laskutaitoaan, muttei kyennyt toistamaan temppua välierissä.

"Alkuerässä pääsin laskun mutkasta hyvällä lingolla kolmen ensimmäisen mukaan. Välierässä luin lähdön laskuun pikkuisen väärin, jouduin nostamaan selkää pystyyn ennen mutkaa, enkä päässyt nostamaan sijoja kuten alkuerässä”, Poikanen kertasi erähiihtojaan.

Falunin sprinttivoitto oli Johannes Hösflot Kläbolle kauden 17. voitto maailmancupissa.

Päävastustajana Diggins

Muut erävaiheeseen selviytyneet suomalaiset karsiutuivat alkuerissä. Jasmin Kähärä oli alkuerässään neljäs ja lopputuloksissa 16:s. Kerttu Niskanen jäi erässään viidenneksi ja sijalle 21.

Niskanen nousi alkuerän loppusuoralla kirikamppailuun, muttei saanut tilaa ohitukseen.

"Ajatus oli säästää paukkuja loppuun, mutten päässyt käyttämään kaikkia voimia, kun jäin pussiin”, Niskanen harmitteli V Sportilla.

Niskanen on cupin pisteissä kolmantena ja kamppailee Yhdysvaltain Jessie Digginsin kanssa normaalimatkojen cupin voitosta.

”Käyn Tallinnan sprintissä selviytymässä. Jos sieltä tulisi jokunen piste. Sen jälkeen Lahdessa kaikki peliin”, Niskanen kaavaili cupin jatkoa.

Maastohiihdon maailmancup päättyy Salpausselän kisoissa 25.–26. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut