VaLePa kaivoi tutun ratkaisijan tärkeisiin palloihin – Italian huippuseurassa vieraillut Tuto-laituri väläytteli jälleen

Sastamalalaisjoukkue aloitti puolivälierät odotetulla 3–0-voitolla Tutosta.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula (kesk.) oli tutun kova puolivälierän ratkaisuhetkillä.

18.3. 21:16

Mestaruutta metsästävän Vammalan Lentopallon kone yski vielä toveittain kevään pudotuspeliavauksessa, mutta ennakkoluulottomasti pelannut Tuto Volley ei saanut himoitsemaansa palkintoa.

Sastamalalaisjoukkue vei ensimmäisen puolivälierän kotikentällään lukemin 3–0 (25–21, 25–23, 25–20) ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Mitalipeleihin selviytyy kolmella voitolla. Ottelusarja jatkuu maanantaina Kupittaalla.

Tuto johti ensimmäistä erää vielä tilanteessa 20–18 ja kolmatta lähes identtisesti 19–17.

VaLePan vankka kokemus tuli vahvasti esiin ratkaisuhetkillä. Kovimmat suoritukset tulivat tiukoissa paikoissa.

Kun isoja pisteitä tarvittiin, niitä tuli erityisesti hakkuri Urpo Sivulan ja virolaislaituri Karli Allikin kautta. Sivulan saldo 19/+12 oli illan korkein.

”Oma hyökkääminen oli välillä vähän tukkoista, mutta se johtui osittain Tuton hyvästä torjunta- ja puolustuspelaamisesta. Vastustaja haki hyvin torjuntapaikat ja otti erinomaisia puolustuksia kovistakin lyönneistä”, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko kehaisi.

Tuton laiturilupaus William Groffier teki paljon komeita suorituksia ja kokosi lopulta vain pisteen vähemmän kuin Sivula.

Korkealla liitelevän Groffierin esitykset on pantu merkille isommissakin ympyröissä. Hän vieraili helmikuussa italialaisen pääsarjajoukkueen Milanon harjoituksissa.

Puolivälieräsarja on ollut VaLePalle lähinnä alkupala kaudesta 2010–11 lähtien. Sastamalalaisjoukkue on edennyt neljän parhaan joukkoon jo yksitoista kertaa peräkkäin.

Upean sarjan on pystynyt katkaisemaan vain kaikkia kilpailijoita ankarampi vastustaja – korona. Keväällä 2020 mitaleita ei jaettu ollenkaan.

VaLePa on hävinnyt menestysjakson aikana vain viisi puolivälieräkamppailua. Tappiot ovat tulleet Loimua (2011), Lakkapäätä (2013 ja 2014), Ducksia (2018) ja Tiikereitä (2019) vastaan.

VaLePa jäi viimeksi mitalipelien ulkopuolelle 2010. Silloin Tampereen Isku-Volley vei sähköisen puolivälieräsarjan voitoin 4–1.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut