OrPo teki ison tasonnoston kahdessa päivässä, mutta sekään ei riittänyt voittoon – Illan yllättäjä takoi palloa raikkaalla kädellä

Hämeenlinna haki Orivedeltä 3–2-voiton ja tarvitsee välieräpaikkaan enää yhden kiinnityksen.

OrPolla ja päävalmentaja Andrea Carasilla on mietittävää miten kahden tappion jälkeen ottelusarja kääntyisi.

17.3. 22:04

Mitähän tästä tulee?

Orivesiläisyleisö asteli perjantai-iltaiseen naisten lentopalloliigan puolivälierään epävarmoin tuntein keskiviikkoisen täystyrmäyksen säikäyttäminä.

Silloin mestariehdokkainen joukkoon noussut Hämeenlinnan Lentopallokerho ryöpytti Oriveden Ponnistusta kotikentällään hurjin lukemin.

Nyt 405-päinen katsojajoukko sai täyden vastineen pääsylippurahoillensa.

Ison ryhtiliikkeen tehnyt OrPo piinasi Hämeenlinnaa täydet viisi erää. Se olisi ollut hieno tulos runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä vain voitoilla on merkitystä.

Hämeenlinna otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 3–2 (26–24, 19–25, 20–25, 25–17, 15–12) ja pääsee hakemaan ratkaisevaa voittoa sunnuntaina kotikentällään.

”Teimme ison tasonnoston kahdessa päivässä, mutta tappio harmittaa vietävästi. Meidän kenttäpuolisko on täynnä pettyneen näköisiä tyttöjä”, OrPon yllättäjä Oona Viljanen kuvaili.

Viljanen pääsi toisen laiturin paikalle ja hoiti oman tonttinsa mainiosti (18/+10).

”Pitää antaa propsit valmentajan (Andrea Carasin) scouttaukselle. Pääsimme nyt Hämeenlinnan hyökkäyksiin kiinni paljon paremmin varsinkin puolustuksella”, Viljanen kehui.

Viljanen pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan.

”Päätin jo etukäteen, että panen käden tyhjäksi jokaiseen palloon. Ja niin teinkin.”

Viljanen, 19, on OrPon kasvatti. Hän pelasi kolme edellistä vuotta rovaniemeläisessä Woman Volleyssa ja suoritti siellä lukion lentopallon ohessa.

”Se oli elämäni parasta aikaa. Rovaniemi tarjoaa erinomaiset olot nuoren pelaajan kehittymiseen. Suosittelen kaikille.”

Hän palasi täksi kaudeksi kotiseudulleen.

”Alkukausi oli hiukan haastava. En päässyt pelaamaan hirveästi enkä saanut pelistä kiinni. En uskaltanut olla niin rohkea kuin olisi pitänyt”, Viljanen summasi.

Ukrainalaishakkuri Daria Butkevych (23/+17) ja toinen laituri Ada Aronen (20/+9) tarjosivat vahvaa tulitukea Viljaselle.

Hämeenlinna koki ison takaiskun jo perjantaisen ottelun lämmittelyssä, kun amerikkalainen yleispelaaja Adeola Owokoniran satutti sormensa ikävännäköisesti.

Owokoniran ei pystynyt pelaamaan tapaturman jälkeen, mutta joukkueen onneksi penkiltä löytyi laadukas paikkaaja Odette Ndoye. Kokenut ranskalaislaituri pelasi mainion ottelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut