Akaa-Volley jätti Tiikerit täysin alakynteen pudotuspeli­avauksessaan, tähtipelaaja paljasti vahvan illan salaisuuden

Akaa-Volley piti kotietunsa ja otti avausvoitolla askeleen kohti lentopalloliigan välieriä.

Akaa-Volleyn kokenut keskitorjuja Sauli Sinkkonen oli loistovireessä pudotuspeliavauksessa.

17.3. 20:24

Aamulehti

Akaa-Volley aloitti miesten lentopalloliigan puolivälierät juuri niin vahvalla esityksellä kuin sopi ennakkosuosikilta odottaa. Akaa-Volley piti kotietunsa ja voitti Kokkolan Tiikerit selvästi 3–0 (25–16, 25–18, 25–20) perjantaina 460 katsojan edessä.

Runkosarjan kakkonen Akaa ei jättänyt epäselvyyttä illan voittajasta, vaikka Tiikerit paransi pelin edetessä ja etenkin kolmannessa erässä haastoi alkuerän varsin hyvin.

Samalla Akaa-Volley paransi tilastojaan Tiikereitä vastaan pudotuspeleissä. Keväällä 2021 kokkolalaisjoukkue eteni välieriin joukkueiden kohdattua voitoin 2–0.

Akaa-Volleyn kokenut keksitorjuja Sauli Sinkkonen näytti esimerkkiä kevään isojen pelien alettua. Jo kahteen erään kympin täyteen saanut Sinkkonen koksi komeat tehot 12/+9 keskitorjujalle.

”Koko joukkueen lataus oli tosi hyvä. Saimme vahvan alun ja sillä taltutettua Tiikereiden syömähampaita”, Sinkkonen kertoi.

Kotijoukkueen syöttöpeli asetti tahdit ottelun suunnalle. Akaa sai syötöllään Tiikerit hankaluuksiin ja nopeasta hyökkäystemmosta tunnettu vierasjoukkue oli hankaluuksissa hyökkäystehojensa kanssa läpi illan.

”Meidän hyökkäys oli selvästi parempaa ja syötössä oli hyvä paine. Se auttoi paljon torjuntaa ja puolustusta”, Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari tiivisti pelin.

Toinen ja kolmas erä sujuivat melko tasaisina puoleen väliin, mutta Akaan laatu tuli selvästi esille erien loppupuolien ratkaisupalloissa.

Ali Fazli tehoili Akaa-Volleyn hakkurina 18 pistettä ja kaikki tilastot olivat selvästi Akaan hyväksi. vierasjoukkue Tiikereiden ilta jäi hyvin vaisusti. Joukkueen ykköstähti hakkuri Daniel Thiessen jäi vaatimattomaan saldoon 9/+4.

Välieriin etenee kolmella voitolla, toinen puolivälierä pelataan Kokkolassa sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut