Kohujen keskellä seilaava Hämeenlinnan Lentopallokerho nollasi OrPon pudotuspeliavauksessa – ”Vaikea tehdä yksin pisteitä”

Hämeenlinnan ja OrPon ensimmäisestä puolivälieräottelusta kehkeytyi Jenny Mosserin tähdittämä show.

OrPon italialainen päävalmentaja Andrea Carasi yritti keksiä keinoja hyökkäyspelin avaamiseen, mutta tuloksetta.

15.3. 21:32

Aamulehti

Oriveden Ponnistuksen ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon ensimmäinen kohtaaminen tämän kauden naisten lentopalloliigan puolivälierissä muistutti toisintoa joukkueiden viime kauden puolivälieräavauksesta. Hämeenlinnalaiset murskasivat OrPon tänäkin vuonna ensimmäisessä pudotuspelikohtaamisessa suoraan kolmessa erässä numeroin 3–0 (25–10, 25–13, 25–18).

Vaikka Hämeenlinnan Lentopallokerhon ympärillä on myrskynnyt viimeisten viikkojen aikana, kohut eivät näkyneet kotijoukkueen tekemisessä kentällä keskiviikkona. Joukkue oli OrPoa parempi ottelun jokaisella osa-alueella.

Lue lisää: OrPon puolivälierävastustajan toiminnasta paljastui jälleen kyseenalainen käytäntö – Ylen mukaan Hämeenlinnan Lentopallokerho yrittää estää pelaajiensa raskauden

Lue lisää: Hämeenlinnan Lentopallokerho ottaa käyttöön vastuullisuus­ohjelman – taustalla managerin seksuaalinen häirintä

Suuren avun tähän tarjosi tosin Hämeenlinnan yhdysvaltalaisen yleispelaajan Jenny Mosserin käsittämätön pelivire (28/+28.) Mosserin henkilökohtainen pistesaldo oli vain viisi pistettä pienempi kuin koko muun joukkueen pistesaldo yhteensä ja kaksi pistettä vähemmän kuin koko OrPon joukkueen pistesaldo.

OrPon pisteidentekorintamalla oli keskiviikkona hiljaisempaa. Ada Aronen taisteli (12/+7) ja yritti tuuletella joukkueeseen henkeä.

”Yksin oli aika vaikeaa tehdä pisteitä. Keskeltä ei oikein saatu hyökättyä, koska vastaanotto ei noussut”, Aronen analysoi Ruudun haastattelussa.

OrPon keskiviikon ottelun paras pelaaja Ada Aronen saavutti ottelussa 800 pisteen rajapyykin lentopalloliigassa.

"Pelasimme kaikki tosi huonosti”

Aronen myöntää, että pudotuspelijännitystä oli varmasti kaikilla jonkin verran. ”Mutta ei siihenkään voi vedota, mielestäni pelasimme kaikki vain tosi huonosti”, Aronen sanoi Aamulehdelle ottelun jälkeen.

Eniten Arosta ihmetytti juurikin se, että joukkueessa oli keskiviikkona vain pari pelaajaa, jotka pystyivät tekemään pisteitä. ”Yleensä pisteitä tehdään koko rintamalla.”

OrPon päävalmentaja Andrea Carasi yritti hakea hyökkäykseen uutta rytmiä ja uusia ideoita Taija Kaukorannan ja Piper Matsumoton välisen passariruletin avulla, mutta tuloksetta. Samaan aikaan Hämeenlinnan 20-vuotias passari Sofia Lehto esiintyi uransa ensimmäisessä liigan pudotuspeliottelussa rauhallisen vakuuttavasti.

Ada Aronen saavutti ottelussa 800 pisteen rajapyykin liigassa. Se ei kuitenkaan yleispelaajan mieltä lämmitä, joka haluaa kääntää katseen nopeasti seuraavaa peliä kohti, joka on edessä jo perjantaina Orivedellä.

”Nollaan tällaiset pelit parhaiten ainakin nukkumalla hyvin.”

”Orivedellä pitää saada kaikki pelaajat peliin mukaan ja vastaanotto paremmaksi, jotta pystymme levittämään passipeliä joka rintamalle.”

OrPon passarit Taija Kaukoranta (kuvassa) ja Piper Matsumoto pelasivat ottelun suurin piirtein puoliksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut