Kilpailu MM-kisapaikoista on kovempaa kuin koskaan – Nähdäänkö Laine ja Barkov samassa ketjussa?

Kiekkofanien toiveuni voi toteutua toukokuussa Nokia-areenassa. Jukka Jalosella on edessä vaikeita valintoja, sillä hyvistä pelaajista on runsaudenpulaa.

Leijonien tiedotustilaisuus järjestettiin Tampereella lauantaina. Leijonien päävalmentajalla Jukka Jalosella ja GM Jere Lehtisellä on positiivinen ongelma MM-kotikisoihin kohdistuvan kiinnostuksen kanssa.

18.3. 16:14

Toukokuussa pelattaviin MM-kotikisoihin on aikaa vielä lähes kaksi kuukautta, mutta jo nyt uskaltaa julistaa, että Leijonat on saamassa turnaukseen todella nimekkään joukkueen.

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jere Lehtinen tekivät maaliskuussa perinteisen NHL-kiertueen.

”Näimme viisi ottelua ja 10 joukkuetta, joissa on yhteensä 25 suomalaista. Tapasimme ja juttelimme jokaisen kanssa. Yleisellä tasolla voi sanoa, että kiinnostus kotikisoja kohtaan on innostunutta”, Leijonien GM (manageri) Jere Lehtinen summaa.

Kaksikon pelikiertueen ohjelmassa olivat NHL-pelit Dallas–Arizona, Florida–Nashville, Columbus–Seattle, Philadelphia–Detroit ja Montreal–Carolina.

Leijonat

Ottelut ennen MM-kotikisoja

Norja–Suomi-maaottelut

Lillehammer 14.4. klo 19.00

Lillehammer 15.4. klo 16.00

Suomi–Tanska-maaottelut

Vaasa 20.4. klo 18.30

Pori 21.4. klo 19.00

Ruotsi–Suomi-ottelut

Uumaja 27.4. klo 20.00

Uumaja 29.4. klo 16.00

Tšekin EHT-turnaus 4.–7.5.

Tšekki, Suomi, Ruotsi, Sveitsi

Pelipäivät 4.5., 6.5., 7.5.

MM-kisat järjestetään 12.–28.5.

Tamperelainen unelmaketju?

Jos tamperelaisten lätkälasien läpi kevään MM-kisojen dream teamia hahmottelee, jokainen varmasti haluaisi nähdä kisoissa hyvät kaverukset Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin sekä häikäisevästi pelanneen sentterin Roope Hintzin.

Columbuksen kausi päättyy varmuudella runkosarjaan. Florida taistelee vielä viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta on tällä hetkellä niistä ulkona.

”Pate ja Sasha ovat aina olleet kiinnostuneita Leijonista. Laine olisi ilman loukkaantumista ollut mukana jo viime vuonna kotikisoissa. Barkovilla oli vastaava tilanne 2019, mutta hän sai silloin vamman aivan NHL-kauden lopussa, eikä päässyt MM-turnaukseen”, Jukka Jalonen kertaa.

Hintzin edustama Dallas johtaa omaa divisioonaansa ja on vahvasti menossa pudotuspeleihin, mutta MM-kisoihin ehtivät hyvin myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella putoavien kahdeksan joukkueen pelaajat.

Arizonan Ilveksestä tutut puolustaja Juuso Välimäki ja hyökkääjä Matias Maccelli ovat tehneet läpilyönnin NHL:ssä.

"Molemmat kuuluvat kauden onnistujiin NHL:ssä. Maccellin sopimus kuitenkin päättyy tähän kauteen. Se aiheuttaa omat haasteensa. Vain harvoin sopimuksettomat pelaajat ovat olleet kisoissa käytettävissä”, Jalonen tietää.

Jere Lehtinen ja Jukka Jalonen tekivät maaliskuussa perinteisen NHL-kiertueen. ”Kiinnostus kotikisoja kohtaan on innostunutta”, Jalonen summasi.

Erilainen tilanne

Jalonen on tehnyt Leijonissa kaikkien aikojen tulosta viime vuosina joukkueilla, jotka on koottu pääosin Euroopan sarjojen pelaajista.

”Tällä hetkellä tilanne näyttää erilaiselta. Hyvistä pelaajista tulee runsaudenpulaa. Tiedossa on hyvällä tavalla vaikeita valintoja, sillä myös Euroopassa on todella paljon kovan tason pelaajia, joista valita.”

NHL-pelaajista Jalonen on oppinut erityisesti yhden asian.

”Mikään ole varmaa ennen kuin kauden viimeinen seurajoukkueen peli on pelattu. Kaikki valmiiksi sovittu ja suunniteltu voi kääntyä siinä päälaelleen.”

Kevään MM-leiritys alkaa 10. huhtikuuta.

”Saamme jo heti alkuun todella kovan joukkueen. Yleensä ensimmäisillä viikoilla mukana on ollut nuoria kehittyviä pelaajia, mutta tänä keväänä heille ei ole tilaa joukkueessa edes alkuvaiheessa”, Jalonen kuvailee kilpailutilannetta.

Vahvistuksia Tapparasta ja Ilveksestä?

NHL:n runkosarjaan seurajoukkuekautensa päättävät kisapelaajat ovat mukana jo viikkoa ennen MM-kisojen alkua pelattavassa Tšekin EHT-turnauksessa 4.–7. toukokuuta. Jos SM-liigan ratkaisu venyy kuudenteen otteluun, liigasta mahdollisesti kisoihin valittavat pelaajat nimetään suoraan lopulliseen joukkueeseen.

Viime vuonna Tapparan mestarijoukkueesta kisapaikan sai puolustaja Mikael Seppälä. Jos NHL:stä kisoihin saapuu nykynäkymää vähemmän NHL-pelaajia, kisoissa voidaan nähdä myös Jori Lehterä, Niko Ojamäki tai Veli-Matti Savinainen.

Ilveksestä MM-kisoihin tänä keväänä pääsee todennäköisesti vain Tshekkiä edustava maalivahti Marek Langhamer.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut