Pudotuspelien avauksessa hämmentävä tilanne: Nokian KrP:n valmentaja yllättyi, kun vastustaja käveli kentälle – ”Se on karua realismia”

OLS:llä oli Raholassa mukana vain yksi valmentaja eikä lainkaan huoltajia. Nokian KrP:n päävalmentaja kritisoi omiensa esitystä reilussa johtoasemassa, joka oli sulaa lopussa.

Janne Kainulaisen valmentama Nokian KrP aloitti puolivälierät voitolla.

15.3. 21:26

Aamulehti

Nokian KrP oli marssimassa vakuuttavaan, helppoon ja selkeään voittoon miesten salibandyliigan puolivälierien avausottelussa OLS:ää vastaan. Nokialaiset menivät Mikko Laakson toisen erän osumalla 7–2-johtoon, eikä mikään viitannut jännittävään loppuhuipennukseen. Siihen asti näytti siltä, että KrP saa rauhassa harjoitella maalituuletuksiaan. Joukkue oli tehokas pallonriistojen jälkeen.

Lopulta KrP otti ensimmäisen kiinnityksen vaivoin maalin erolla lukemin 7–6.

”Oli mahtava alku, ja ensimmäiset 30 minuuttia pelasimme niin kuin pystymme. Meillä oli paikkoja pistää enemmänkin tauluun. Meidän perisynti kuitenkin on, että jos menemme liikaa johtoon, niin peli lähtee täysin laukalle, kuten tänäänkin kävi”, KrP:n päävalmentaja Janne Kainulainen sanoi.

OLS piinasi runkosarjan voittajaa lopussa, kun kotijoukkueen Olli Arkkila joutui ottelusta pihalle kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Arkkilan käsivarsi osui Aapo Rantaniemeä kasvoihin. Joni-Arttu Sieppi viimeisteli ylivoimalla kaksi maalia ja täydensi hattutemppunsa päätösminuutilla iskemällä pallon kaatuessaankin ohi Miro Tuomalan.

KrP kuitenkin kesti lopun ja voitti. Välieriin pääsee neljällä voitolla.

”Se oli seurausta toisen erän lopulta. Kuudella neljää vastaan on hyvät todennäköisyydet tehdä maaleja. Se ei huoleta, vaan enemmänkin se kokonaiskuva. Ei meillä ole ongelmia, jos johdamme maalilla tai parilla. Silloin nöyryys säilyy. Heti, kun pääsemme enemmän johtoon, mikä pitäisi olla positiivinen asia, alkavat omat pörssi tulla mieleen”, Kainulainen kritisoi.

Nokialaisten kolmosketju nousi näkyvään rooliin ottelun alkupuolella, kun KrP rakensi karkumatkaansa. Simo Paulaharju viimeisteli kahdesti ja Valtteri Viitakoski kertaalleen. Joona Rantalan johtama tehoketju aloitti pudotuspelit säästöliekillä.

OLS on paljolti riippuvainen Luukas Hyvärisen, Joni-Arttu Siepin, Valte Karvosen vitjasta. Hyvärinen on vasta 18-vuotias hyökkääjä, joka mätti jo nyt runkosarjassa kovat tehot 23+26=49. Keskiviikkona kolmikko ei aiheuttanut murheita, kunnes Sieppi pääsi irti lopun erikoistilanteessa.

Ottelun erikoisin tilanne koettiin jo ennen avausvihellystä. Kun joukkueet astelivat Raholan kentälle, Oulun Luistinseuran valmennus ja huolto koostui tasan yhdestä miehestä: päävalmentaja Harri Naumasesta. Vieraiden kokoonpanoon ei ollut merkitty ketään muuta toimihenkilöä, eikä penkin takana lopulta muita ollutkaan.

Asia valkeni myös KrP:n valmennukselle, kun joukkue käveli pukukopista.

”Hattua päästä heille. Päävalmentaja täytteli erätauolla pulloja varamaalivahtien kanssa. Se on karua realismia”, Janne Kainulainen kertoi ja epäili syyksi pitkää välimatkaa. ”Tästä ei hirveitä korvauksia makseta apuvalmentajille. Reissussa voi mennä pari työpäivää.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut