Alisa Pöllänen johdatti Classicin jälleen mitalipeleihin – Kovissa paikoissa viihtyvä ratkaisija arvioi tylyin sanoin joukkueen edellisiä pelejä

Tamperelaisjoukkue näytti kevään yllätysjoukkueelle SaiPalle kaapin paikan heti avauserässä ja vyöryi 7–2-voittoon.

Alisa Pöllänen (kesk.) oli jälleen täysin pitelemätön, kun panokset olivat suurimmillaan. Classic-kapteeni takoi hattutempun viidennessä puolivälierässä.

12.3. 21:55

Mitä tärkeämpi ottelu, sitä kovempi mimmi Alisa Pöllänen on.

Tämä todistettiin taas sunnuntai-iltana, kun Classic ja SaiPa ratkaisivat naisten salibandyliigan välieräpaikan viidennessä kohtaamisessa Lempäälässä.

Tamperelaisjoukkueen kokenut kapteeni nousi tutusti esiin, kun panokset nousivat äärimmilleen. Pöllänen otti tahtipuikon omiin käsiinsä, täräytti hattutempun ja johdatti Classicin neljän parhaan joukkoon.

Classic pehmitti kevään säväyttäjän SaiPan 7–2 ja valtasi jatkopaikan voitoin 3–2.

Pöllänen karisti suurimmat paineet Classicin niskasta iskemällä illan tärkeimmät osumat. Ensin huojentavan avausmaalin jo reilun neljän minuutin jälkeen ja toisessa erässä salamakuitin SaiPan 2–4-kavennukselle.

Lappeenrantalaisvieras lamaantui lopullisesti päätöserässä Pölläsen vietyä Classicin jo 6–2-johtoon.

Pölläsen näytös palautti elävästi mieleen viime kevään tapahtumat.

Classic oli vuosi sitten vielä tiukemmassa paikassa taistellessaan välieräpaikasta FBC Loiston kanssa.

Silloinkin ratkaisu tuli vasta viidennessä puolivälierässä. Turkulaisjoukkueella oli jo toinen jalka mitalipeleissä, kunnes Pöllänen astui esiin ja ampui tasoituksen 16 sekuntia ennen loppua.

Eikä tässä vielä kaikki – Pöllänen nousi dramaattisen ottelusarjan kuningattareksi upotettuaan Loiston jatkoerässä ajassa 74.08.

Sitä ennen Pöllänen ehti pelastaa Classicin jo neljännessä kohtaamisessa upottamalla Loiston jatkoerässä ja siirrettyään ratkaisun viidenteen peliin.

NÄIN JATKETAAN

Naisten välierät

Otteluparit: Classic kohtaa välierissä runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Porvoon Salibandyseuran. Toisessa parissa ovat vastakkain runkosarjan voittanut TPS ja neljänneksi sijoittunut Eräviikingit.

Pelisysteemi: Finaalipaikat ratkaistaan paras viidestä -järjestelmällä.

Aikataulu: Pelipäivät vahvistetaan maanantaina. Näillä näkymin Classic aloittaa perjantaina kotiottelulla.

Tunne löytyi viimein

Tänä keväänä Classicin piti odottaa piinaavan pitkään, kunnes rentous löytyi.

”Suoraan sanottuna olimme aika surkeita neljässä ensimmäisessä pelissä. Pudotuspeleissä tarvittava tunne oli pitkään kateissa. Onneksi saimme kaivettua sen tähän viidenteen kohtaamiseen”, Pöllänen summasi.

Classicin valmentaja Jarmo Rinne oli huojentunut Pölläsen onnistumisesta.

”Selästä lähti varmasti jonkinnäköinen apinakassi. Hänellä oli paikkoja nakuttaa tuhoa jo edellisissä kohtaamisissa, mutta ei tahtonut upota millään. Nyt kapellimestari johti joukkoja edestä”, Rinne iloitsi.

Mihin Pölläsen suuruus perustuu?

”Hänellä on vimmattu halu nousta esiin tiukoissa paikoissa ja ratkoa isoja pelejä. Sitä en osaa sanoa, mistä tämä kiima on lähtöisin. Ilta oli ilman muuta Pölläsen. Silti uskallan väittää, että olisimme voittaneet tämän pelin ilman häntäkin”, Rinne tuumi.

SaiPa kuuluu kauden iloisimpiin yllättäjiin. Liigan kakkoskategoriassa pelannut lappeenrantalaisjoukkue nousi puolivälieriin kesytettyään Kooveen pudotuspelikarsinnoissa.

Classicin piinaaminen kuului sarjaan jymy-yllätykset.

”Olimme yllättävän suurissa vaikeuksissa. Maalinteko-ongelma johti meidät jonkinlaiseen lukkotilaan. Kun keskittyminen karkasi, ryhdyimme haahuilemaan”, Rinne kuvaili.

Helpottuneet tuuletukset raikuivat sunnuntaina Lempäälän salibandyareenalla, kun Classic kaatoi SaiPan tylyin lukemin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut