Manse PP voitti taas hallimestaruuden – palkintojenjaossa lausuttiin lukkarille jo enteelliset sanat kesästä

Naisten Superpesiksessä pelaavan Manse PP:n katse on jo tiukasti kesäkaudessa ja viime syksyn hopean kirkastamisessa.

Venla Tanhua pääsi nostamaan Manse PP:n mestaruuspokaalin ensimmäisenä ilmaan. Aiemmin Tanhua ei ollut saanut tätä kunniaa.

12.3. 19:57

Aamulehti

Manse PP:n naiset juhlivat sunnuntaina toista perättäistä halliturnauksen Suomen mestaruuttaan. Loppuottelu kotiyleisönsä edessä pelannutta Lapuan Virkiää vastaan oli tiukka, mutta Manse selvisi läpilyöntiensä ja hyvän ulkopelinsä ansiosta mestariksi lukemin 1–0 (4–4, 5–4).

Juhlat kentällä olivat hillityt. Palkintoja jakamassa ollut Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet sanoi lukkari Venla Tanhualle, että joukkue voi harjoitella nyt saadulla pokaalilla. Tällä luultavasti viitattiin jo kesäkauteen ja Mansen hyviin mahdollisuuksiin kirkastaa SM-hopea kullaksi.

”Tiedämme meidän materiaalimme ja mahdollisuutemme, ei meillä mitään muuta tavoitetta voikaan tässä vaiheessa olla”, Tanhua kommentoi asiaa.

Finaalissa huomion kiinnitti erityisesti Mansen nopeus. Useat tiukat tilanteet tuomittiin tamperelaisjoukkueen etenijän eduksi.

”Täytyy Hautalan Tiian valmennus nostaa esille, kyllähän se aika loistavaa tekemistä on pelaajien kanssa. Se on iso juttu meidän hommassamme, että voima- ja juoksupuoli ovat kunnossa”, pelinjohtaja Antti Vihtkari kiitteli.

Tausta

Mansen tie mestariksi

Lohkopeleissään Manse PP voitti molemmat vastustajansa helmikuussa. Haminan Palloilijat kaatui 2–0 ja Roihuttaret 1–0.

Lauantaina välieräpelissä Manse oli selvästi Kempeleen Kiriä edellä. Finaalipaikka irtosi lukemin 2–0 (7–1, 4–0).

Tiukan finaalipelin Manse vei yhden juoksun erolla Lapuan Virkiään lukemin 1–0 (4–4, 5–4).

Hallimestaruus oli Manselle toinen perättäinen. Kausi ulkona alkaa 18. toukokuuta viime syksyn finaaliuusinnalla Manse–Kirittäret.

Ruuvi kiristyy kesään

Hallikaudella Manse pystyi kokeilemaan erilaisia kokoonpanoja ja lyöntijärjestyksiä. Samaa voidaan odottaa vielä kesäkauden alussa, vaikka Vihtkarin mukaan pelaajien roolitus on muodostunut jo aika selkeäksi.

”Olemme nähneet, että laajuutta löytyy monella tapaa. Emme ole kenenkään varassa, vaan ratkaisijoita löytyy tosi paljon.”

Myös Tanhua kehui Mansen olevan äärettömän vahva joukkue sisäpelissä.

”Sisäpeliin luotamme tosi vahvasti ja ulkopelikin pitää hienosti.”

Hallin mestaruus tuli Vihtkarin mukaan peruspelillä. Hän oli ehdottoman tyytyväinen siihen, että pelin taso ei horjunut, ja joukkue pelasi röyhkeästi tilanteessa kuin tilanteessa.

Pelissä on kuitenkin vielä paljon hiottavaa. Talven aikana joukkue on keskittynyt perusasioihin, sillä pelaajistoon tuli paljon muutoksia viime kauden jälkeen.

”Olemme käyneet yksinkertaiset asiat läpi ensin. Siitä lähdemme kehittelemään hienosäätöjä”, Vihtkari sanoi.

Tanhua kuvasi kultamitaleiden ja pokaalin olevan kruunu talvikaudelle, jonka aikana pelaajat ovat harjoitelleet paljon.

”Kyllä tämä maistuu ja osoittaa aika paljon meiltäkin luonnetta. Vaikka peli ei ole vielä pelillisesti valmis, olemme henkisesti todella vahvoja ja oikealla tiellä.”

Joukkueen katse on niin tiukasti kesässä, ettei hallimestaruudesta ole suunnitteilla erikoisempia juhlia.

”Tulimme ABC Lapualle oikein juhlallisesti tonnikalapastalle ja nyt olemme irtokarkkihyllyllä”, Tanhua sanoi ja jatkoi, että ajatuksissa on jo tulevien viikkojen treenit, mutta kaksi lepopäivää joukkue on esityksillään ansainnut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut