Nuorten SM-hiihdot olivat lauantaina pirkanmaalaisnaisten juhlaa: Niemelä, Torvinen ja Koski mestareiksi

Pirkanmaalaisseurojen Hilla Niemelä, Elsa Torvinen ja Hanni Koski hiihtivät nuorten Suomen mestareiksi Korkeakankaalla.

Hilla Niemelä voitti uransa toisen nuorten mestaruuden. Tammikuussa hän tuuletti universiadikultaa Yhdysvalloissa.

11.3. 17:50

Valkeakoski

Pirkanmaan naishiihtäjät jättivät lauantaina muille vain yhden mestaruuden, kun Hilla Niemelä, Elsa Torvinen ja Hanni Koski voittivat kolme neljästä naisten sarjasta nuorten SM-hiihtojen toisena päivänä Korkeakankaan laduilla.

Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelä aloitti päivän kukistamalla 7,1 sekunnilla Iisalmen Visan Siiri Kaijansinkon alle 23-vuotiaiden perinteisen tyylin 10 kilometrillä ja Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen jatkoi voittamalla Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehdon 23,7 sekunnilla alle 20-vuotiaissa.

Välissä nähtiin espoolaisjuhlat alle 18-vuotiaissa, mutta sen jälkeen Kangasalan Kisan vasta 15-vuotias Hanni Koski jätti Limingan Nelli-Lotta Karppelinin 25,1 sekunnin päähän alle 17-vuotiaiden sarjassa.

Tällä kaudella neljä kertaa maailmancupissakin startannut Niemelä otti kaksi viikkoa sitten Pyhäjärvellä uransa ensimmäisen nuorten sarjojen mestaruuden ja nyt tuli toinen.

”Aamuyhdeksän aikaan lähteminen ei ollut mukavaa, mieluummin olisi lähtenyt vaikka kello 11. Toisaalta aikainen herätys ja hiihto aamulla virkistivät. Aloitin rauhallisesti tämän erikoisen kilpailun, en ollut aiemmin hiihtänyt laskettelurinteessä”, Niemelä sanoi.

Lue lisää: Suomen huiput sparraavat tamperelaisesta Hilla Niemelästä seuraavaa hiihtotähteä – valmentajaisä kertoo, kuinka hälyttävät signaalit käännettiin triplakullaksi

Torviselle mestaruus oli luontevaa jatkoa perjantain parisprintin juhliin.

”Pystyin kontrolloimaan hiihtoa hyvin, näin Fannyn menevän edellä. Nyt käyn kotona Ylöjärvellä syömässä ja lepäämässä, maanantaina palaan Vuokattiin kouluun”, Torvinen tiivisti kilpailun ja viikonlopun.

Uransa 15:nnen nuorten mitalin ottanut Kukonlehto arvioi olleensa hieman väsynyt matkustelun seurauksena.

”Hyvin sujuneen Pyhäjärven viikonlopun jälkeen kävin Latviassa ja olin väsynyt. Nyt olo oli vähän parempi. Elsa oli parempi”, Kukonlehto sanoi.

Koski kilpaili viime viikonloppuna Lahdessa Hopeasomman finaaleissa ja voitti siellä mestaruuden 16-vuotiaiden sarjassa. Nyt hän sai paljon kannustusta.

”Oli hauska nähdä paljon tuttuja maastossa. Rata oli raskas, mutta jaksoin mielestäni hyvin loppuun saakka. Vietän 16-vuotispäiviäni maaliskuun lopulla”, Koski sanoi.

Miesten puolella saatiin yksi hopeamitali, kun Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen hävisi 7,1 sekunnilla Pakilan Vedon kaksoismestarille Juho Länsiluodolle 18-vuotiaiden sarjassa.

”Kovat olivat tänään kovia ja hopea oli hyvä saavutus. Eiköhän sunnuntain vapaallakin mestaruustaistelussa ole minä ja Juho. Tänään hiihdin tasaisen kilpailun, hän pystyi toisella puolikkaalla kiristämään ohi”, Pitkänen kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut