Tällaisella rahasummalla Tampereen kaupunki on palkitsemassa Euroopan mestari Reetta Hurskeen

Reetta Hurske saa Tampereen kaupungilta rahallisen palkinnon upeasta menestyksestään.

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voitti 60 metrin aitajuoksun hallikisojen Euroopan mestaruuden.

9.3. 17:04

Aamulehti

Tampereen kaupunki aikoo palkita yleisurheilun tamperelaisen Euroopan mestarin Reetta Hurskeen 3 000 euron palkinnolla.

Kaupunginhallitus päättää asiasta lopullisesti kokouksessaan 13. maaliskuuta. Esityslistalla summa on 3 000 euroa.

”Korkeintaan summa lähtee nousemaan, yleensä hyväksytään sellaisenaan. Ei ainakaan lasketa”, kertoo Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola esityksen oletettavasta käsittelystä kaupunginhallituksessa.

Reetta Hurske voitti 60 metrin aitajuoksun hallikisojen Euroopan mestaruuden viime sunnuntaina 5. maaliskuuta. Tampereen Pyrintöä edustavasta Hurskeesta tuli ensimmäinen suomalainen nainen, joka on voittanut aitajuoksun aikuisten arvokisakullan.

Palkinto määräytyy kaupungin aiempien päätettyjen palkitsemisperiaatteiden mukaan. 60 metrin aidat ei ole olympialaji, joten palkintosumma on pienempi kuin olympialajien menestyksessä. Olympialajeissa menestyneet urheilijat ovat saaneet 6 000 euroa Tampereen kaupungilta, kertoo Paavola.

Hurskeen palkintosumman kohdalla otettiin mallia suunnistuksen EM-kultaa voittaneen Pyrinnön Venla Harjun palkitsemisesta. Suunnistus ei myöskään ole olympialaji, ja Harju sai samansuuruisen 3 000 euron palkinnon.

Paavolan mukaan vielä ei ole tietoa, missä ja milloin palkinto Hurskeelle annetaan.

Vastaavia kaupungin palkitsemisia huippu-urheilijoille tulee muutamia vuodessa, Paavola taustoittaa. Viime aikoina esimerkiksi suunnistaja Venla Harju ja nyrkkeilijä Mira Potkonen ovat tuoneet Tampereelle menestystä.

Hurske saa EM-kullastaan myös Suomen Urheiluliiton menestysbonuksen 10 000 euroa, josta 2 500 euroa menee valmentaja Marjukka Suihkolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut