Koripallon EM-isännyys on tuorein todiste – Tampere on täysin ylivoimainen ykkönen Suomen urheiluviihde­tapahtumissa

Tampere on asemoinut itsensä urheiluviihteen parissa selvästi Suomen kärkeen ohi Helsingin.

6.3. 19:00

Aamulehti

Jälleen se nähtiin – Tampere on yhä selvemmin suomalaisen huippu-urheilun kaupunki numero yksi. Koripallon miesten EM-kisat tuodaan Tampereelle vuonna 2025 ja samalla koripallo seuraa monen muun lajin esimerkkiä.

Lue lisää: Korisjuhlaa Tampereelle: Susijengi pelaa vuoden 2025 EM-alkulohkonsa Nokia-areenassa

Vaikka Susijengi on pelannut maaotteluitaan paljolti pääkaupunkiseudulla, liitossa osattiin selvästi matematiikkaa: Nokia-areenassa tuloksentekomahdollisuus on ylivoimainen muuhun Suomeen verraten.

Kesällä pelattu Israel-karsintaottelu selvästi toimi, kun nyt Tampere valittiin yhdeksi EM-kisojen järjestäjäkaupungista.

Etenkin kun puhutaan urheiluviihteestä, Tampereelle ei löydy haastajaa, kun Helsingin areenatilanne on mitä on. Viihteen perässä kulkevat myös katsojat – ja raha.

Nokia-areenassa nähdyt jääkiekon MM-kisat ja NHL ovat olleet melkoisia luksustuotteita suomalaiselle urheilukuluttajalle. Ilves ja Tappara tahkoavat kotimaisessa kiekkoliigassa parhaita yleisömääriä ja etenkin tunnelmaltaan ylivoimaista urheilutapahtumaa.

Mutta myös muualla Tampereella on tapahtunut, kuten Kaupin SM-hiihdon, lentopallon Suomen cup ja pesäpallon Itä–Länsi.

Jalkapallossa ja yleisurheilussa Tampere ei enää juhli, kun uusittu Helsingin Olympiastadion ajoi Ratinan ohi. Mutta uusi Tammela avaa jalkapallon saralla uuden aikakauden Ilveksen tapahtumatuotteelle.

Seuraavaksi voitaneen odottaa salibandyn MM-kisoja Tampereelle. Lajin maailmanmestaruuskisat eivät kovin monessa maassa kierrä. Suomessa tosin pelattiin tuoreesti 2021, mutta tällä hetkellä vaikuttaa todennäköiseltä, että Tampereella nähdään jossain kohtaa myös sen lajin koko kansainvälinen kerma.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut