Korisjuhlaa Tampereelle: Susijengi pelaa vuoden 2025 EM-alkulohkonsa Nokia-areenassa

Koripallon EM-turnaus huipentuu Riiassa pelattaviin pudotus- ja mitalipeleihin.

Koripallon supertähti Lauri Markkanen kuvattiin Tampereella elokuussa 2022, kun susijengi saapui Nokia-areenaan pelaamaan MM-karsintaottelua Israelia vastaan.

6.3. 12:41

Aamulehti

Koripallon vuoden 2025 EM-kisojen alkulohko pelataan Tampereella Nokia-areenassa, kerrotaan koripalloliiton tiedotteessa.

Tampereen lisäksi vuoden 2025 EM-kisojen alkulohkokaupungeiksi on valittu Riika, Limassol ja marraskuussa julkistettava kaupunki Puolassa. Turnaus huipentuu Riiassa pelattaviin pudotus- ja mitalipeleihin.

EM-kisojen Suomen kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara kiittelee Tamperetta muun muassa hyvistä kulkuyhteyksistä. Tammivaaran mukaan Tampere on Suomen johtava kaupunki ensiluokkaisten viihdetapahtumien järjestämisessä. Kokemusta tästä on tuonut muun muassa jääkiekon MM-kisat vuonna 2022.

Susijengi sijoittui viime syksynä Prahassa ja Berliinissä pelatuissa EM-kisoissa seitsemänneksi. Sijoitus oli Suomen miesten maajoukkueen kaikkien aikojen toiseksi paras.

Edellisen kerran susijengin EM-kisojen alkulohkot pelattiin Suomessa vuonna 2017, jolloin kisakaupunkina oli Helsinki. Kisat keräsivät silloiselle Hartwall-areenalle 88 000 katsojaa, joista FIBA:n teettämän tutkimuksen mukaan kansainvälisiä vieraita oli lähes 16 000.

Susijengi teki ensiesiintymisensä Tampereen palloilu- ja viihdepyhäkössä viime elokuussa, jolloin se päihitti MM-karsintaottelussa Israelin 11 554 katsojan edessä.

Tulevat EM-kisat pelataan elo-syyskuussa 2025.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut