Reetta Hurske aitoi ylivoimaiseen EM-kultaan!

Suurena ennakkosuosikkina EM-halleihin Turkin Istanbuliin lähtenyt pika-aituri Reetta Hurske juoksi Euroopan mestariksi.

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske tykitti huikealla juoksulla hallien EM-mestariksi Istanbulin illassa Turkissa 5. maaliskuuta.

5.3. 20:00 | Päivitetty 5.3. 22:32

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön pika-aituri Reetta Hurske kesti ennakkosuosikin paineet ja paineli Euroopan mestaruuteen Istanbulissa järjestettävissä EM-halleissa. 60 metrin aitojen EM-kulta on Hurskeen, 27, ensimmäinen arvokisamitali aikuisten sarjassa.

Hurske juoksi loppukilpailussa nykyistä Suomen ennätystä sivuavan ajan 7,79.

Kisaurakkansa tamperelainen hoiti tyylikkäästi. Lauantain alkuerissä Hurske voitti oman eränsä ja oli kaikista juoksijoista toiseksi nopein ajalla 7,93. Sunnuntaiaamun välierissä hän oli kaikista nopein tuloksella 7,85.

Koko hallikauden Hurske on ollut mielettömässä kunnossa. Hän on parantanut sisäratojen Suomen ennätystä viisi kertaa.

Hurske sanoi Ylen haastattelussa jännittäneensä illan finaalia paljon. Aamun välierän jälkeen Hurske kertoi menneensä syömään ja hotellihuoneeseen, missä ajatuksiin oli tullut: ei hitto illalla vielä, ja silloin on tosi kyseessä.

Hän kuitenkin keskittyi muistamaan, mitä kisoista oli tultu hakemaan.

”Ajattelin, että nyt on uran tähtihetki ja on oikeasti mahdollisuus voittaa. Että en ole enää haastaja”, Hurske tunnelmoi.

Hurske on murskannut tällä kaudella Suomen ennätyksen viisi kertaa ja EM-kultajuoksussa hän sivusi sitä.

”Tuntui, että olin lähdössä aika aggressiivinen ja siinä ei annettu kauheasti siimaa. Tajusin, että kun tulin viimeiseltä aidalta alas, kukaan ei ollut näköpiirissä”, Hurske hymyili.

”Tuntuu ihan hiton hyvälle!”, onnellinen Tampereen Pyrinnön urheilija iloitsi.

Hurskeen juoksussa ei tapahtunut yhtään virhettä.

Tuuletus!

Hurske sivusi omaa Suomen ennätystään EM-hallien finaalissa.

Kovat jäivät taakse

EM-hopealle aitoi Hollannin Nadine Visser kauden parhaallaan 7,84. Pronssiin venytti Sveitsin Ditaji Kambundji ajalla 7,91. Loppukilpailussa Tanskan ennätyksen juoksi neljänneksi sijoittunut Mette Braversgaard ajalla 7,92.

Mitali on Suomen toinen EM-halleissa. Ensimmäisen saavutti Wilma Murto, joka taivutti seiväshypyn mestariksi lauantaina uudella sisäratojen Suomen ennätyksellä 480.

Hurskeen palkintojenjako on vielä sunnuntai-iltana. Yle näyttää tapahtuman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut