KrP:n valmentaja aavisti entisen seuransa yllätysvedon, mutta sekään ei auttanut – kylmä maalivahti ratkaisi kärkiottelun

TPS pehmitti nokialaisvieraan voittolaukauskilpailussa ja nousi salibandyliigan kärkipaikalle.

Miska Mäkinen iski KrP:n toisen maalin.

5.3. 18:42

Olisihan se pitänyt arvata, että Turun Palloseuran ja Nokian KrP:n välinen salibandyliigan kamppailu ratkeaa vasta voittolaukauskilpailussa.

Kuten kaksi aiempaakin tämän kauden kohtaamista.

Sen verran tahti muuttui, että kahden vierasvoiton jatkeeksi nähtiin nyt ensimmäinen kotivoitto.

TPS pehmitti KrP:n oman yleisönsä edessä lukemin 4–3 ja nousi samalla liigan kärkipaikalle.

Runkosarjan voitosta käydään ennätystasainen taistelu TPS:n (73 pistettä), seitsemän edellistä ykkössijaa napanneen Classicin (72), KrP:n (69) ja Happeen (68) kesken.

Kärkikaksikolla on enää yksi ottelu jäljellä. KrP ja Happee pääsevät metsästämään lisäpisteitä vielä kahdesta ottelusta.

”En ole laskeskellut ollenkaan, minkälaiset mahdollisuudet meillä on runkosarjan voittoon. Hoidetaan himaan tiistain peli (vastassa Oilers) ja lauantain peli (Classic). Katsotaan sen jälkeen, mille sijalle päädytään. Eiköhän meille tule ainakin kotietu”, KrP:n valmentaja Janne Kainulainen heitti.

Monet sunnuntai-illan trilleriä seuranneet hämmästelivät, kun TPS vaihtoi mainiosti torjuneen Oskari Fäldenin Olli Kuismaan rankkarikilpailun alkaessa.

Tämä kannatti – kahdeksasta nokialaisyrittäjästä vain Joona Rantala ja Joonatan Kovanen saivat pallon Kuisman taakse.

Niinpä kamppailun jälkeen nähtiin harvinainen hetki. Kuisma palkittiin isäntien parhaana, vaikka hän ei pelannut sekuntiakaan.

”Veskarin vaihto ei ollut minulle minkäänlainen yllätys. Työskentelin aiemmin Tepsissä ja tiesin homman nimen. Tuskin meidän pelaajatkaan hämmästyivät. Kuisma on hyvä rankkareiden torjuja”, Kainulainen kehaisi.

Kolmoskenttä Simo PaulaharjuKim HyrkkönenValtteri Viitakoski, Lauri AlkkiOlli Arkkila oli KrP:n paras osa. Hieno esitys palkittiin kahdella osumalla.

”Kaverilla ei ollut mitään palaa kentän kunkkuja vastaan.”

Nokialaiset olisivat voineet kaapata täyden pistepotin ilman kahta toisen erän lipsahdusta. TPS pääsi rokottamaan liian helposti KrP:n puolustuspään löysäilyn seurauksena.

”Haluamme voittaa pelit ja mestaruudet hyökkäämällä. Silloin välillä tulee virheitä, mutta me hyväksymme ne. Emme lähde peruuttelemaan emmekä välttelemään virheitä”, Kainulainen painotti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut