Ilveksen kausi päättyi puolivälieriin – Mitali jäi haaveeksi, mutta päävalmentaja löysi kaudesta paljon hyvää: ”Joukkue on löytänyt selvän identiteetin”

Ilves ei saavuttanut mitalitavoitettaan naisten jääkiekkoliigassa, mutta päävalmentaja Marjo Voutilainen oli tyytyväinen pelaajien ja joukkuepelin kehittymiseen kauden aikana.

Ilveksen kausi päättyi puolivälieräsarjatappioon HPK:lle naisten jääkiekkoliigassa. Anniina Kaitala oli Ilveksen kauden tehopelaajia tehden 34 runkosarjaottelussa pisteet 18+15=33. Kuva syyskuulta.

4.3. 17:12

Aamulehti

Ilveksen kausi päättyi naisten jääkiekkoliigassa, kun se hävisi lauantaina neljännen puolivälierän HPK:ta vastaan kotonaan lukemin 2–4 (1–0, 0–0, 1–4). Ilveksen maalit ottelussa tekivät Anniina Kaitala ja Emilia Varpula.

HPK eteni naisten jääkiekkoliigan välieriin voitoin 3–1.

Ilveksen päävalmentaja Marjo Voutilainen oli pelin jälkeen pettynyt, kun välieräpaikka jäi haaveeksi. Ilves laukoi ratkaisevassa neljännessä pelissä enemmän kuin HPK, mutta vastustaja oli viimeistelyssään kliinisempi.

”Meillä oli joka pelissä hetkemme, mutta emme hyödyntäneet niitä. Meiltä puuttui tietynlainen tasaisuus peleissä”, Voutilainen harmitteli, mutta näki isossa kuvassa hyviäkin asioita:

”Onnistuimme hyvin kehittämään pelaamistamme kauden aikana ja otimme isoja harppauksia eteenpäin sillä saralla, mutta se ei riittänyt vielä tämän pidemmälle.”

Tähtivahti vastassa

Pudotuspelisarjan suurin tähti oli HPK:n maalilla Noora Räty, joka torjui ratkaisevassa neljännessä pelissä 38 kertaa.

Voutilaisen mukaan Ilves loi ihan riittävästi maalipaikkoja, mutta Rädyn tasoista maalivahtia vastaan maalien tekemiseen täytyi tehdä täysi päivätyö.

”Siellä oli maailmanluokan maalivahti vastassa. Silloin viimeistelyn täytyy olla ihan viimeisen päälle, kun helppoja maaleja ei synny”, Voutilainen sanoi.

Rädyn ohittamisessa onnistuivat ratkaisevassa neljännessä pelissä Kaitala ja Varpula, jotka olivat muutenkin joukkueen kantavia voimia päättyneellä kaudella.

Varpula oli runkosarjassa Ilveksen tehokkain pelaaja 34 ottelussa pisteillä 11+25=36. Kaitala ei jäänyt paljon huonommaksi tehden pisteet 18+15=33. Neljässä pudotuspeliottelussa Ilveksen tehopelaaja oli Noora Mylläri pisteillä 2+3=5.

Kokonaisuus plussalla

Ilveksen joukkue asetti ennen kautta tavoitteekseen mitalin, mutta se jäi saavuttamatta. Voutilaisen mukaan tulos oli pettymys, mutta taustalla tapahtui paljon asioita, joihin voi olla tyytyväinen.

”Miten paljon olemme kehittäneet pelaajia ja joukkueen pelaamista, on iso harppaus siitä, mistä lähdimme liikkeelle syksyllä. Haluamme vielä tiettyä rutiininomaisuutta ja tasaisuutta koviin peleihin”, päävalmentaja tuumasi.

Hänellä itsellään ei ole vielä sopimusta ensi kaudelle. Voutilaisen mukaan tulevaisuuden kuviot selviävät lähiaikoina. Hän näkee Ilveksellä joka tapauksessa potentiaalia nousta ensi kaudella taas uudelle tasolle.

”Olemme luoneet hyvän pohjan jatkumolle ja tulevaisuudelle. Joukkue on löytänyt selvän identiteetin tekemiseensä. Sitä on hyvä jalostaa, että saamme paremman tuloksen tulevaisuudessa”, Voutilainen summasi.

”Jos ajattelee kautta kokonaisuudessaan, niin pystyimme täysin haastamaan kaikki kärkijoukkueet loppukaudesta. Siinä mielessä olemme luoneet ihan hyvän pohjan, jolle rakentaa jatkoa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut