Loppuuko Krista Pärmäkosken menestyksekäs arvokisaura Planicaan? Hiihtäjältä arvoituksellinen vastaus Viaplaylla

Krista Pärmäkoski kertoi tuntemuksistaan.

Krista Pärmäkoski kuvattuna Planican MM-hiihdoissa.

4.3. 15:20

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä arvokisauransa jatkosta. Pärmäkoski, 32, kertoi ajatuksia asiasta MM-kisojen lauantaisen perinteisen hiihtotavan 30 kilometrin kilpailun jälkeen Viaplayn haastattelussa.

”Nyt on ehkä sen verran huono olo, että parempi kun miettii vielä hetken”, Pärmäkoski sanoi herkistyneenä ja hetken mietinnän jälkeen Viaplaylla.

”Kisat jatkuvat kyllä, ensi viikonloppuna pitäisi jaksaa jo viisikymppiä hiihtää”, hän jatkoi.

Lue lisää: Krista Pärmäkoski kommentoi lopettamispuheita naureskellen – ”Saatte odottaa huomiseen”

Pärmäkosken uran jatko nousi puheenaiheeksi sen jälkeen, kun hänen managerinsa Aki Pajunoja kohautti torstaina Twitterissä kysymällä seuraajiltaan, hiihtääkö Pärmäkoski uransa viimeisen arvokisamatkan lauantaina.

Ikaalisten Luhalahdesta ponnistava Pärmäkoski on voittanut urallaan yhteensä 12 arvokisamitalia, joista neljä hän on saavuttanut henkilökohtaisilta matkoilta. Hän on edustanut Suomen muun muassa neljissä olympialaisissa.

Lauantain kilpailussa Pärmäkoski oli 15:s. Hän hävisi ylivoimaiselle voittajalle, ruotsalaiselle Ebba Anderssonille 3.13,7 minuuttia.

Lauantain kilpailussa Pärmäkoski vaihtoi sukset jo 7,5 kilometrin kohdalla, kun muut kärkihiihtäjät vaihtoivat sukset vasta puolimatkasta.

”Vaikeaa oli tänään. Suksi oli kyllä liukas, mutta en saanut riittävästi pitoa, jalat olivat väsyneet. Ei missään nimessä hyvää hiihtämistä. Otin ”boksista” pitävämmän suksen matkaan. Ja se oli varmaankin oikea ratkaisu, että kävin vaihtamassa siinä vaiheessa”,

Kerttu Niskanen oli lauantain kilpailussa kuudes hävittyään voittajalle 1.08,2 minuuttia.

Seuraavat hiihdon arvokisat sauvotaan vuonna 2025 Norjan Trondheimissa. Planican MM-hiihdot jatkuvat vielä sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan taisto.

Pärmäkoski sanoi Viaplaylla odottaneensa Planican laduilta itseltään parempaa. Hän jäi mitalitta.

Krista Pärmäkoski MM-ladulla lauantaina.

Krista Pärmäkoski on naimisissa Tommi Pärmäkosken, 39, kanssa. Tommi Pärmäkoski on tullut tunnetuksi useiden lajien kuntovalmentajana ja hänet tiedetään myös Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluvastaavan tehtävästä.

Krista Pärmäkosken pitkäaikainen henkilökohtainen valmentaja on Matti Haavisto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut