Hermojensa kestävyyden todistanut Rautionaho hipoi jo historian parasta suomalaissijoitusta

Jenny Rautionaho ylsi 13:nneksi ja Julia Kykkänen 28:nneksi MM-kilpailujen suurmäessä.

Jenny Rautionaho onnistui hienosti viimeisessä kisassaan Planican MM-kilpailuissa.

1.3. 21:00

Planica

Mäkihyppääjä Jenny Rautionaho päätti kisaurakkansa erinomaisesti Slovenian Planicassa järjestettävissä MM-kilpailuissa. Hän hyppäsi keskiviikkoillan kilpailun ensimmäisellä kierroksella 126 metriä, toisella 124,5 metriä ja ylsi 13:nneksi.

”Aika tasapainoinen suoritus, kuten ensimmäinenkin hyppy oli. En romahtanut”, Rautionaho tuumi lumisateen leijaillessa mäkimonttuun.

Kolmastoista sija on hänelle paras arvokilpailuissa ja maistui hyvältä normaalimäen 16. sijan jatkoksi, mutta erinomaiselta helmikuun käänteet huomioiden.

Rautionaho kaatui helmikuun alussa Saksan Willingenissä ja joutui jäämään sairaalahoitoon. Hän palasi mäkeen vasta viime viikon maanantaina, mutta vertyi Planicassa huippukuntoon. Hän oli tärkeä lenkki myös kuudennen sijan saavuttaneessa Suomen sekajoukkueessa.

”Lähtökohdat olivat aika surkeat, kun saavuin tänne. Mutta pystyin hyppäämään kauden parhaita hyppyjä tärkeimmässä paikassa. Se antaa lisää motivaatiota.”

Mitä tällainen kertoo kilpailuhermoistasi?

”Ehkä hermot ovat kasvaneet vuosien varrella.”

Kun Rautionaho antoi haastattelua, kilpailija toisensa jälkeen laskeutui huippumetreille ja kohahdutti yleisöä. Kanadan Alexandria Loutitt voitti kultaa, Norjan Maren Lundby hopeaa ja Saksan Katharina Althaus pronssia.

”Varmaan yksi kovatasoisimmista naisten suurmäen kilpailuista”, Rautionaho kuvaili.

Julia Kykkänenkin ylsi toiselle kierrokselle ja oli 28:s. Hän hyppäsi 112 ja 114,5 metriä ja sai vielä pitää suomalaisen naishyppääjän parhaan henkilökohtaisen arvokilpailusijoituksen. Kykkänen oli 10:s normaalimäen MM-kilpailussa kymmenen vuotta sitten.

”Hypyissä ei ollut paljoa eroa. Paremmin voisi hypätä. Pääsääntöisesti sain täällä ihan hyviä hyppyjä”, Kykkänen jutteli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut