Classic hävisi ja menetti sarjan kärkipaikan TPS:lle – Tehopelaaja Eemeli Salin manasi omiensa puolustustahtoa: ”Päästimme liian helppoja maaleja”

Miesten salibandyliigassa runkosarjan voitosta taistelee jopa neljä joukkuetta. Classic luiskahti pois kärkipaikalta, kun se hävisi kotonaan TPS:lle.

Eemeli Salin teki maalin ja syötti kolme kärkipelissä TPS:ää vastaan. Se ei riittänyt mihinkään, sillä turkulaisvieras haki voiton.

1.3. 21:24

Aamulehti

Classic menetti runkosarjan piikkipaikkansa miesten salibandyliigassa, kun se hävisi kuuman kärkiottelun TPS:lle lukemin 5–8 (1–2, 1–1, 3–5).

Tappio tarkoitti sitä, että TPS nousi sarjakärkeen kahdella pisteellä ohi Classicin. Miesten salibandyliigan kärkinelikko TPS, Classic, Nokian KrP ja Happee ovat kaikki kolmen pisteen sisällä. Nokian KrP:llä on runkosarjaa jäljellä kolme ottelua, muilla vain kaksi.

Classicin tehopelaaja Eemeli Salin (maali ja kolme syöttöä) huokui pelin jälkeen pettymystä. Kaksi erää etenivät vähämaalisesti, mutta kolmannessa verkko heilui kahdeksan kertaa.

”Alkuun oli tosi tarkkaa pelaamista. Olimme maalin tai pari perässä aika lailla koko matsin. Meillä oli maalipaikkoja, mutta emme olleet tarpeeksi terävinä tekemään niistä”, Salin sanoi, mutta täsmensi ratkaisun tapahtuneen omassa kenttäpäädyssä:

”Tappio johtui puolustustahdostamme. Päästimme liian helppoja maaleja. Siihen peli ratkesi tänään.”

Eemeli Salin teki maalin TPS:ää vastaan.

Kehitystä tapahtunut

Kun Classic ja TPS kohtasivat viimeksi joulukuun alussa, peli päättyi tamperelaisseuran kannalta rumaan 2–10-kotitappioon. Vaikka taas tuli tappio, esitys oli Salinin mielestä parempi kuin tuolloin.

”Peli oli tiukka koko ajan. Siihen verrattuna, miten viimeksi esiinnyimme heitä vastaan, pystyimme parantamaan. Vielä täytyy ottaa yksi askel eteenpäin, että voitamme näitä pelejä. Tässä on vielä pari peliä aikaa kehittää omaa peliämme”, Salin tuumasi.

Salinin mukaan Classicin täytyy kehittyä etenkin siinä, että se on valmiina kärkipelien kovaan tempoon ja vääntöihin.

”Näissä peleissä ei yhtäkään tilannetta voita ilmaiseksi. Vastustajat ovat sen verran kovempia kuin on muut jengit kärkinelikon takana. Kaikki on pistettävä likoon.”

Classicin ykkössentterillä Eetu Sikkisellä ja TPS:n ykkösvahdilla Oskari Fäldenillä riitti aikaa juttutuokiolle kärkipelin tiimellyksessä.

Hieno loppuhuipennus

Salin pelasi ykköskentän vasemmalla laidalla Eetu Sikkisen ja Sami Johanssonin vierellä, pakkeina Mikko Leikkanen ja Nico Salo. Ykköskenttä oli nykymuodossaan kolmatta peliä kimpassa. Salin oli tyytyväinen kentän yhteispeliin.

"On kiva pelata jätkien kanssa. Teimme muutaman näppäilyvirheen, muuten oli ihan pirteää menoa.”

Classicilla on jäljellä kaksi peliä. Perjantaina odottaa matka espoolaisen Oilersin vieraaksi.

Runkosarja huipentuu Pirkanmaan paikallistaistoon Nokian KrP:tä vastaan. On todennäköistä, että viime kauden finaalikaksikon kohtaamisessa panoksena on runkosarjan voitto.

”On ollut tasaista tänä vuonna. Se on sinänsä ihan hienoa”, Salin kiteytti.

Sami Johansson toi Classicin päätöserässä 5–5-tasatilanteeseen, mutta TPS meni lopulta menojaan.

Mitä tapahtui?

Kiri ei riittänyt

1. erä: Jere Niemelä vei vieraat johtoon. Classicin Eetu Sikkinen tasoitti, mutta Miikka Sokka laukoi viime minuutin maalilla TPS:n erätaukojohtoon.

2. erä: Tuttu kaksikko asialla: Tällä kertaa Sikkilä syötti, ja Eemeli Salin laukoi tasoituksen. Miko Kailiala vei kuitenkin TPS:n johdossa tauolle.

3. erä: Hanat aukeavat. Mikko Leikkanen, Otto Kilpi ja Sami Johansson tuovat Classicin tasoihin, mutta TPS voittaa maalikarkelot lukemin 8–5.

Yleisömäärä: 739

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut