Keskiviikon kisa laittoi ajatukset Suomen viestijoukkueesta täysin uusiksi – Kirvesniemi: Anttola yltää temppuun, jonka on viimeksi tehnyt Niskanen

Niko Anttola nousee heti ensimmäisissä arvokisoissaan suoraan viestijoukkueeseen, Sanoman hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi sanoi.

Niko Anttola toistaa viestijoukkueessa harvinaisen tempun, Harri KIrvesniemi povaa.

1.3. 17:35

Keskiviikon miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa oli odotetusti norjalaisjuhlaa. Vuonomaa paineli neloisvoittoon Planican MM-kisojen toisen kultamitalinsa ottaneen Simen Hegstad Krügerin johdolla.

"Jos jotakin uutta, niin Johannes Høsflot Klæbo ei ollut mitaleilla”, Sanoman hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi naurahti.

Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 13:s (+1.31,9) ja uransa ensimmäisen aikuisten arvokisan hiihtänyt Niko Anttola 24:s (+1.59,0).

Remi Lindholm romahti 32:nneksi (+2.31,5) ja kotimaasta kesken kisojen paikalle hälytetty Markus Vuorela 43:nneksi (+3.08,5).

Hyvärisen suoritusta Kirvesniemi piti pienoisena pettymyksenä, mutta sitäkin kiinnostavampi oli 20-vuotiaan superlupauksen Anttolan veto.

"Voisi sanoa, että se oli hyvä ja varmaankin hänen tämän hetken potentiaalinsa mukainen hiihto. Erittäin hienoa, että kaveri pystyy tekemään arvokisassa sen, mihin rahkeet tällä hetkellä riittävät.”

Samalla Anttola hiihti Kirvesniemen mielestä itsensä Suomen viestijoukkueeseen.

Tai pikemminkin hänet sinne avitti Lindholmin romahdus.

"Lindholmin suoritus oli suomalaisittain päivän ylivoimaisesti suurin pettymys”, Kirvesniemi sanoi.

"Kyllähän Remin olisi pitänyt olla normaalitasollaan tänään aika lähellä Perttua. Remin ajassa oli liki minuutti liikaa. Tuon perusteella Remiä on erittäin vaikea valita viestijoukkueeseen.”

Hiihdon MM

M 15 km (v)

 1. Simen Hegstad Krüger, Norja 32.17,4

 2. Harald Östberg Amundsen, Norja +5,3

 3. Hans Christer Holund, Norja +24,6

 4. Johannes Hösflot Kläbo, Norja +25,5

 5. William Poromaa, Ruotsi +48,9

 6. Sjur Röthe, Norja +52,8

 7. Ireneu Esteve Altimiras, Andorra +1.06,8

 8. Friedric Moch, Saksa +1.08,1

 9. Andrew Musgrave, Britannia +1.17,0

 10. Clement Parisse, Ranska +1.21,2

 11. Hugo Lapalus, Ranska +1.22,1

 12. Michal Novak, Tshekki +1.30,3

 13. Perttu Hyvärinen, Suomi +1.31,9

 14. Nauto Baba, Japani +1.32,3

 15. Scott Patterson, USA +1.33,0

...24. Niko Anttola, +1.59,0

...32. Remi Lindholm +2.31,5

...43. Markus Vuorela +3.08,5

Edellisen kerran arvokisadebytantti on ollut Suomen miesten viestijoukkueessa Sotšin olympialaisissa 2014. Tuolloin kyseessä oli muuan Iivo Niskanen, joka oli kuitenkin kaksi vuotta vanhempi kuin Anttola nyt.

Sattumoisin Anttolaa on pidetty Suomen mieshiihdon suurimpana lupauksena sitten Niskasen.

Kirvesniemen näkemyksen mukaan Suomen viestijoukkue perjantaille on järjestyksessä Ristomatti Hakola, Niskanen, Anttola ja Hyvärinen.

"Ei siinä oikein muuta vaihtoehtoa ole, jos Hakolalla vain on kaikki suht koht ok. Jos mitalista aiotaan taistella, se riski on pakko ottaa, että Hakola on kunnossa.”

Hakola ei ole kisannut Planicassa vielä yhdelläkään matkalla, mutta vaihtoehdot ovat vähissä.

"Jos Hakolalla vielä sattuisi olemaan jotakin häikkää, sitten Anttola joutuisi avaamaan. Mutta ei joukkueella Anttola–Niskanen–Lindholm–Hyvärinen enää sitten voitaisi mitalitaistossa edes olla.”

Hakolasta tullee ensimmäinen suomalaismies 45 vuoteen, joka aloittaa arvokisat suoraan viestin avaajana. Edellinen oli ”Rokuan raketti” Esko Lähtevänoja MM-Lahdessa 1978.

Kahdessa edellisessä arvokisaviestissä Suomi on hiihtänyt kokoonpanolla Hakola, Niskanen, Hyvärinen ja Joni Mäki, mutta Mäki on palannut jo Planicasta Suomeen.

Kaksi päivää ennen MM-viestiä Suomen joukkueen iskukyky on siis vähintäänkin hämärän peitossa. Mitaliodotukset kannattaa pitää maltillisina.

Norja on omassa kastissaan, mutta myös Ruotsi ja keskiviikon 15 kilometrillä neljä hiihtäjää 17 parhaan joukkoon saanut Ranska ovat ennakkokaavailuissa Suomen edellä.

”Eikä Yhdysvaltoja ja Saksaakaan kannata unohtaa”, Kirvesniemi lisäsi.

"Mutta viesti on aina uusi kisa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut