Kangasala nousi syvästä kuopasta Salossa, mutta se ei riittänyt pisteille asti – ”Kenenkään ei tarvitse panna päätä pensaaseen”

Viesti nappasi 3–1-kotivoiton ja tiivisti naisten lentopalloliigan kärkijoukkoa entisestään.

Laura Laukkanen napsi Salossa peräti seitsemän torjuntapistettä.

1.3. 21:59

LP Kangasalan naislentopalloilijat kokosivat hienosti rivinsä sysimustan startin (0–7) jälkeen ja nousivat haastamaan takavuosien mahtijoukkuetta LP Viestiä tiukasti keskiviikon liigakamppailussa.

Ryhtiliike riitti tällä kertaa vain yhteen erävoittoon salolaisten kotikentällä, mutta enemmänkin oli tarjolla.

Kangasala nousi avauserässä peräti yhdeksän pisteen takaa Viestin rinnalle ja jopa eräpalloon asti (tilanteessa 25–24), mutta hieno rutistus alkoi sittenkin liian myöhään.

Lopulta tästä piti maksaa hintansa. Viesti rutisti 3–1 (27–25, 18–25, 25–21, 25–19) -voiton 785-päisen yleisön riemuksi ja tiivisti entisestään kärkijoukkoa.

”Pelasimme hyvällä ilmeellä ja kovalla innolla loppuun asti. Oli hienoa nähdä, kun emme vajonneet enää syviin vesiin. Kuten muutamassa aiemmassa kamppailussa”, Kangasalan kakkosvalmentaja Ari-Matti Joki summasi.

Joki tuurasi flunssaista Arttu Kerästä.

”Kuten kollega (Viestin luotsi Tomi Lemminkäinen) totesi lehdistötilaisuudessa, tämä on pelaajien peli. Sillä ei ole hirveästi merkitystä, kuka johtaa orkesteria kentän laidalla”, Joki tuumi.

Vaikka voitto karkasi Kangasalan käsistä, Joki antoi synninpäästön suojateilleen.

”Kenenkään ei tarvitse panna päätä pensaaseen. Hyvä treenaaminen alkaa kantaa hedelmää. Se näkyy pelissä sopivana itsevarmuutena ja peli-ilona.”

Kangasalan vasta 17-vuotias laituri Iida Pöllänen oli koko illan kovassa pommituksessa. Hän sai nostettavakseen peräti 41 Viestin syöttöä. Suoria virheitä tuli kaikkiaan kuusi.

”Iidan sipuli kesti helkkarin hyvin. Hänellä oli koko ajan sellainen asenne, että anna uusi”, Joki kehui.

Sentteri Laura Laukkanen napsi peräti seitsemän torjuntaa ja nousi Kangasalan ykköshahmoksi. Laukkasesta on kasvanut kauden mittaan yksi koko sarjan vaikeimmin ohitettavista pelaajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut