VaLePa kärsi shokeeraavan tappion kierrätyksen seurauksena – Valmentaja oli äkäinen kuin ampiainen

TuTo Volley haki Sastamalasta yllättävät vieraspisteet.

Tino Vuori teki paljon pisteitä kuuluisasta isosta aukosta.

1.3. 21:30

Vammalan Lentopallon valmentaja Janne Kangaskokko päätti lepuuttaa tähtikolmikkoansa Mikko EskoUrpo SivulaSakari Mäkinen, kun hallitseva mestari kohtasi keskiviikon liigakamppailussa TuTo Volleyn.

Suunnitelma ei pitänyt loppuun asti. Kangaskokko komensi Eskon ja Sivulan kentälle useampaan otteeseen saadakseen vastustajan järjestykseen, mutta tämäkään ei auttanut.

Turkulaisjoukkue haki Sastamalasta shokeeraavan 3–1 (25–21, 26–24, 19–25, 25–23) -vierasvoiton ja tarrasi tiukasti kiinni pudotuspelipaikasta.

Voitto oli TuTolle jo neljäs peräkkäinen.

”Ellei kentälle mene sata lasissa, käy herkästi tuolla tavalla. Kun tunne puuttuu, taktisten juttujen puhuminen on yhdentekevää”, Kangaskokko sadatteli.

Luottotrion korvanneet Joel Laakso, Jiri Leinonen ja Tino Vuori eivät pystyneet hoitamaan hommaa voitokkaasti, vaikka Vuori olikin tehokas (18/+11).

”Tino on ihan älyttömän fyysinen ukko. Hän pätkii palloja katolta liigassakin”, Kangaskokko kehaisi ensiharmituksensa jälkeen.

Kierrätykseen löytyi looginen selitys.

”Olemme jo niin lähellä pleijareita, että nyt on tärkeätä pitää porukka terveenä. Torstaina on edessä pitkä matka Rovaniemelle ja siellä perjantaina peli PerPoa vastaan”, Kangaskokko muistutti.

Äänestä oli helppo päätellä Kangaskokon kiukkuisuus.

”En tykkää hävitä ikinä. Toki TuTo pelasi vähillä virheillä, mutta homma oli silti meistä itsestämme kiinni. Ei voi voittaa, jos syöttövirheitä tehdään noin hirveä määrä.”

VaLePa suttasi peräti 24 aloitusta.

Sastamalalaisille tuttu kaksikko Matias TihumäkiTatu Vuorenmaa teki paljon tuhoa. Tihumäki paukutti 17 pistettä ja Vuorenmaa kruunasi hienon sentteripelin neljällä torjunnalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut