Arsi Ruuskanen paljasti, mitä MM-kisojen rajussa törmäyksessä tapahtui: ”Aita oli väärässä paikassa”

Arsi Ruuskanen palasi MM-hiihtojen kisapaikalta Suomeen. Hän kertoo, mitä ennen dramaattista loukkaantumista tapahtui.

MM-hiihdoissa mainosaitaan törmännyt Arsi Ruuskanen palasi Suomeen. Hän joutui kävelemään keppien turvin.

27.2. 21:39

Suomen hiihtomaajoukkueen Arsi Ruuskanen, 23, könkkäsi kävelykepeillä toista jalkaansa varoen Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa maanantaina-illalla.

Dramaattisesti miesten yhteislähtökisassa perjantaina päin mainosaitaa laskenut ja sairaalahoitoon joutunut Ruuskanen lensi kisapaikalta Suomeen toipumaan ja jatkotutkimuksiin.

Planican MM-huumasta Suomeen palasi pettynyt mies.

”Jäi tietenkin katkera maku, kun kisat päättyivät lyhyeen. Päällimmäisenä mielessä on kuitenkin se, ettei onneksi käynyt pahemmin”, Ruuskanen sanoi.

”Siinä tällissä olisi voinut nimittäin käydä monta kymmentä kertaa pahemmin, jos olisin törmännyt aitaan huonommassa asennossa.”

Arsi Ruuskanen oli onnellinen, ettei rajussa törmäyksessä käynyt pahemmin.

Ruuskasen pelottava törmäys ei näkynyt tv-kuvissa. Yhtäkkiä vain ihmeteltiin, miksei suomalainen ilmestynyt väliaikapisteille.

Tietoa Ruuskasen loukkaantumiseen johtaneesta törmäyksestä ja jalkavammasta on tihkunut tipotellen. Nyt savolaishiihtäjä kertoo viimein tapahtumista itse.

”Laskin latua ja näin, kun edelläni menevä kaveri horjahti. Jouduin sen takia todella ulos, ja yhtäkkiä aita vain oli edessäni. Muistaakseni aita oli aseteltu niin, että jos reitiltä vähänkin lipsahti, niin sitten jysähti”, Ruuskanen kertasi.

Ruuskanen arvioi, että hänellä oli törmäyshetkellä vauhtia noin 50 kilometriä tunnissa. Oli onni, että suomalaishiihtäjä törmäsi aitaan jalka eikä esimerkiksi pää edellä.

”Voisi sanoa, että aita osui ’parhaaseen mahdolliseen paikkaan’”, Ruuskanen muotoili.

Planican MM-laduille ilmestyi pehmusteita Ruuskasen onnettomuuden jälkeen.

Suomalaisen hurjan törmäyksen jälkeen järjestäjät alkoivat pikavauhtia kiinnittää pehmusteita vaarapaikoille ja poistaa mainosaitoja.

”Se on selvä homma, että aita oli väärässä paikassa. Turha sitä on silti jossitella, enkä pane loukkaantumista kenenkään piikkiin. Se oli varmasti paha virhearvio järjestäjiltä, että aita oli pantu siihen”, Ruuskanen sanoi.

Törmäyksen jälkeen Ruuskanen kertoo saaneensa asiallista kohtelua. Hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi.

”Siitä kiitos järjestäjille, että he hoitivat hommansa niin kuin tuollaisessa tilanteessa pitääkin.”

Ruuskasen on kerrottu saaneen törmäyksessä jalkaansa laajoja pehmytkudosvammoja mutta säästyneen esimerkiksi murtumilta.

”Sen enempää en terveysasioitani avaa. Tilanteeseen nähden vointini on hyvä. Nyt suuntaan kotiin ja kerron jossain vaiheessa, miten hommat tästä etenevät.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut