Susijengi hävisi MM-karsintojen päätös­pelin – lohkovoitto meni samalla Saksalle

Sekä Suomi että Saksa olivat jo aiemmin varmistaneet paikkansa koripallon miesten MM-kisoissa.

Kuvassa pallon koriin nostava Mikael Jantunen (18) oli 20 pisteellään Suomen paras pistemies MM-karsintojen päätösottelussa Saksaa vastaan.

27.2. 20:58

Suomen miesten koripallomaajoukkue päätti MM-karsinnat 81–87-kotitappioon Saksaa vastaan. Viime syksynä EM-pronssia voittanut Saksa sinetöi samalla lohkovoittonsa.

Ensimmäisen neljänneksen voittanut Susijengi nousi viimeisen kymmenminuuttisen aikana voittotaistoon ennen kuin pistekuningas Johannes Voigtmann ratkaisi pelin.

23 pistettä pussittanut Voigtmann nosti Saksan 83–81-johtoon 39 sekuntia ennen summeria ja pussitti sen jälkeen vielä neljä vapaaheittoa.

”Siinä näkyi ehkä pieni fyysisyyden ero toisella puoliajalla”, Susijengin paras pistemies Mikael Jantunen tiivisti Ruudun haastattelussa.

”Aloitimme hyvin ja toinen puoliaika oli hyvä, mutta kolmannessa erässä oli myös sellainen pieni hetki, missä Saksa sai tehdä, mitä ne haluaa, eikä meillä ole varaa sellaiseen.”

Saksa upotti Espoossa kaikkiaan 15 kolmen pisteen heittoa 24:stä yrityksestä. 209-senttinen Voigtmann heitti sisään viisi seitsemästä kolmosestaan. Susijengin 27:stä kolmosesta upposi vain kymmenen.

”Taistelimme hyvin, mutta Saksa sai vähän liikaa vapaita heittoja, ja siihen se sitten kaatui”, Jantunen sanoi.

Jantunen heitti maanantai-iltana kentän toiseksi kovimmat pisteet. 20 pistettä pussittanut Jantunen jäi pistetehtailussa vain Saksan monipuoliselle Voigtmannille.

”Itseluottamuksella on iso osa sitä. On tullut onnistumisia kaudella ja nyt näissä maaotteluissa, niin kyllähän se sitten kantaa hedelmää”, Jantunen sanoi.

Seuraavaksi eniten pisteitä Susijengistä heittivät 16 pinnaa mieheen pussittaneet Alex Murphy ja Topias Palmi. Myös Sasu Salin (10) ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään.

Treviso Basketissa ammatikseen pelaavan Jantusen kausi on sujunut Italiassa kaksijakoisesti: ”Hyviä hetkiä ja aika paljon huonoja hetkiä, mutta ennen tätä ikkunaa saatiin peli rullaamaan paremmin taas ja ollaan ihan pudotuspelitaistelussa mukana”, hän sanoi.

Sekä Suomi että Saksa olivat jo aiemmin varmistaneet paikkansa elo-syyskuussa Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa järjestettäviin MM-kisoihin.

Jatkolohkon kolmas MM-kisoihin etenevä joukkue on Slovenia.

”Onhan se hienoa päästä pelaamaan niitä pelejä ja päästä haastamaan itseään maailman parhaita pelaajia vastaan”, Jantunen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut